реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 20 » Члени президії облради виступили проти скорочення посади 1-о заступника
20:05
Члени президії облради виступили проти скорочення посади 1-о заступника
Члени президії облради виступили проти скорочення посади 1-о заступника Члени президії Чернігівської обласної ради сьогодні, 20 січня, під час засідання виступили проти скорочення посади першого заступника голови облради. Питання про скорочення вніс голова обласної ради Микола Звєрєв. У переліку питань, які будуть розглядати на сесії обласної ради, що запланована на 23 січня, питання про скорочення посади йде під №36 з 43 питань взагалі.
Про це повідомляє сайт Чернігівщина. Події і коментарі.
Микола Звєрєв розказав присутнім, що скорочення посади робиться з метою оптимізації та скорочення витрат бюджетних коштів. «Тому, прошу депутатів обласної ради підтримати моє рішення»,- зазначив Звєрєв.
В свою чергу, члени президії заявили, що скорочення цієї посади є недоцільним і не призведе до значної економії бюджетних коштів. Натомість, президія запропонувала поки залишити цю посаду вакантною, оскільки одноголосної кандидатури немає.
Проголосувати «за» чи «проти» рекомендації щодо виносу цього питання на сесію члени президії не встигли, оскільки головуючий засіданням голова обласної ради Микола Звєрєв не вислухав депутатів і просто почав зачитувати інші питання з переліку.
Також, на сьогоднішньому засіданні виникло багато суперечок щодо обласного бюджету на 2015 рік. Через велику кількість змін до Бюджетного Кодексу України деякі депутати і досі не розуміють, що обласний бюджет і бюджет районного та сільського рівнів – це зовсім різні речі.
Саме тому велику кількість питань, стосовно розподілу таки бюджетів та їх наповнення залишили на розгляд та обговорення розширеного засідання обласної асоціації органів місцевого самоврядування "Ради Чернігівщини" та Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові облради, яке пройде після обіду.
Ще президію хвилювало питання щодо матеріального забезпечення військовослужбовців. Як зазначив начальник департаменту фінансів ОДА Валерій Дудко, на цю програму з бюджету виділено 3 мільйони 20 тисяч.
Найбільше депутатів обурило те, що на підтримку тварин з Менського зоопарку виділена майже така ж сума грошей. Проте, Микола Звєрєв пояснив, що коштів виділених на підтримку військових має вистачити на першочергові потреби. Зокрема, перевезення військових та поранених або ж закупівля необхідних речей та медикаментів.

Як повідомляв «Чернігівський Формат», учора народний депутат України Олександр Кодола вніс пропозицію голові облради Миколі Звєрєву про скорочення посади 1-о заступника голови Чернігівської обласної ради.
«Вніс таку пропозицію голові облради. На сьогодні існує близько 5ти кандидатур депутатів обласної ради на цю посаду, відповідно жодна з них не отримує необхідної підтримки більшості депутатського корпусу. А ще рік тому, половина депутатського корпусу облради, були членами партії і фракції регіонів.
Саме тому разом з головою облради досягли згоди, що з метою економії бюджетних коштів та недопущення повернення у владу представників колишнього режиму, на сесію облради буде винесений проект рішення, щодо змін до штатного розпису облради, і відповідно скорочення посади першого заступника голови обласної ради», додав народний депутат Олександр Кодола.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1018 | Теги: обласна рада, Чернігівщина, Олександр Кодола, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar