реклама партнерів:
Головна » 2020 » Травень » 16 » Цьогоріч День Європи Чернігівщина відзначає онлайн
07:26
Цьогоріч День Європи Чернігівщина відзначає онлайн
Цьогоріч День Європи Чернігівщина відзначає онлайн В Україні у третю суботу травня відзначається День Європи. Для багатьох жителів нашої держави, як і для мільйонів громадян інших європейських країн, він символізує спільність цінностей та спільність історії всіх націй континенту.

Цього року виповнюється 70 років з дня проголошення Шуманської декларації — заяви, зробленої міністром закордонних справ Франції Робертом Шуманом. 9 травня 1950 року він ініціював процес європейської інтеграції, запропонувавши об'єднати металургійну і вугледобувну галузі низки європейських країн. Цей день вважається днем народження Європейського Союзу і відзначається у більшості країн ЄС.

Зазвичай до цього свята приурочують чимало масових заходів. Та свої корективи у традиції відзначення вніс коронавірус — 70-ту річницю з дня підписання Шуманської декларації Європа, і Україна в тому числі, відзначає в онлайн-форматі, організовуючи вебінари, відеодебати, онлайн-семінари, присвячені ключовим моментам європейської історії, інтеграції та баченню майбутнього ЄС.

Так, днями у Чернігові в режимі онлайн відбувся традиційний ярмарок «День кар’єри ЄС» за підтримки Представництва ЄС в Україні та Інформаційного центру Європейського Союзу Національного університету «Чернігівська політехніка».

Просвітницькі онлайн-заходи для різних вікових категорій, зокрема тематичні виставки та інтернет-мандрівки до країн Європи, організовують бібліотеки та заклади культури області. Завдяки таким домашнім подорожам можна більше дізнатися про Європейський Союз, ознайомитися з культурою та традиціями країн, що нього входять.

До речі, на вебсайті Державного архіву області у розділі «Європейські архіви» розміщені документи про співпрацю країн – членів ЄС з Чернігівщиною, а також інформація про архіви Австрії, Республіки Словенія, міста Праги, державні архіви Іспанії та церковні Угорщини, національний — Естонії, а також про мережу архівних установ Італії.

Активно до відзначення Дня Європи долучаються заклади освіти всіх рівнів. Звісно, лише в онлайн-режимі. Приміром, проводять виховні і кураторські години, бесіди, віртуальні мандрівки Європою.

А от перевірити свої знання з даної тематики зможе кожен охочий 19 травня на інтелектуально-розважальній вікторині «Game of Minds» від Чернігівського обласного молодіжного центру.

Сьогодні ж протягом дня можна долучитися до мистецького онлайн-маратону, присвяченого Дню Європи. Виступи артистів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм транслюються на офіційній сторінці центру, а також в соціальних мережах YouTube, Instagram і Facebook.

День Європи у 2020 році відбувається за виняткових обставин — в умовах пандемії. Тому ідеї єдності та солідарності набувають особливої актуальності. Адже тільки взаємодопомога та об’єднання зусиль у протидії викликам пандемії зможуть не лише призвести до її подолання, але й зменшити її соціальні та економічні наслідки, зберегти робочі місця і ключові виробництва, створити передумови для економічного відродження.

Україна цілком поділяє європейські цінності і робить важливі кроки до того, щоб стати повноправним членом Європейського Союзу.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 580 | Теги: онлайн, Чернігівщина, День Європи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar