реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » Декомунізація села Пам’ять Леніна
19:42
Декомунізація села Пам’ять Леніна
Декомунізація села Пам’ять Леніна Жителі села Пам’ять Леніна, провівши 5 жовтня загальні збори за місцем проживання громадян, вирішили повернути своєму населеному пункту стару назву – Загорівка. Про це «Нашому слову» повідомила секретар Куковицької сільської ради Ольга Горова.
На виконання прийнятих цьогоріч в Україні законів про декомунізацію назва «Пам’ять Леніна» мусить зникнути з карти району, тож селяни при виборі нової назви для села керувалися перш за все історичним фактажем. У нині вже далекому 1923 році частина куковичан разом зі своїми родинами і господарством пішла жити на хутір, утворивши таким чином новий населений пункт за кілька кілометрів від Кукович, «за горою». В Куковичах новопоселенців так і звали – загорівцями, а хутір, що утворився, – Загорівкою (з наголосом на третьому складі). В 1924 році помер вождь пролетаріату, тож кампанія по увічненню його пам’яті не оминула й Загорівку – офіційно стала вона селом Пам’ять Леніна. Але ще чимало десятиліть старші куковичани не забували старої назви, розповідали про неї своїм онукам.
Оскільки головна вулиця цього села також зветься іменем Леніна, селяни мають намір змінити її на Садову. І теж неспроста: перші поселенці колись уздовж її посадили великий сад. Ті яблуні та груші, звичайно ж, уже давно своє віджили, але в кожній господі на цій вулиці нині є свої садки, тож нова назва цілком виправдана. Ще одну вулицю, Колгоспну, селяни хочуть назвати Шкільною, бо саме там стоїть будівля колишньої місцевої початкової школи.

«Наше слово»



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1343 | Теги: перейменування, декомунізація, Загорівка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar