реклама партнерів:
Головна » 2022 » Жовтень » 10 » Діалог в експериментальному просторі
12:24
Діалог в експериментальному просторі
Діалог в експериментальному просторі

Цього п’ятничного вечора шанувальникам театрального мистецтва було знову запропоновано переглянути майже детективну історію – як визначив жанр своєї постановки режисер Денис Федєшов – виставу «Загадкові варіяції» за п’єсою сучасного французького драматурга Е.-Е.Шмітта.



Повертаючись подумки до прем’єрного показу цієї вистави, що відбувся у червні минулого року, доречно пригадати, що тоді ж був започаткований цікавий мистецьких проєкт, такий собі «епістолярний перфоманс». У фойє театру перед початком вистави актриса, сидячі в кріслі, читала рядки з листів, адресованих своїм коханим українськими письменникам. Нині ж перед кожним показом цієї вистави у фойє театру глядачів зустрічає старовинне крісло і поруч з ним стенд з листуванням відомих літераторів. Це місце стало популярною фотозоною для шанувальників нашого театру, які залюбки роблять світлини на згадку про відвідування театру.



З перших хвилин ця захоплива детективна історія занурила глядачів у вир шалених пристрастей, чуттєвих любовних історій та неповторного французького гумору. Упродовж сценічного дійства триває напружений діалог між двома чоловіками, які розповідають про дивовижну жінку. Тут і пристрасні висловлювання про кохання, і два протилежні погляди на любов, відданість, зраду. Упродовж всієї вистави, з кожним сюжетним поворотом перед глядачами розкривалася чергова загадка непростої життєвої історії двох чоловіків, що кохали одну жінку, відкриваючи нові несподівані ракурси їхньої долі. Після завершення вистави глядачі, зворушені натхненною грою акторів, стоячи аплодували виконавцям та дякували за чудовий театральний вечір.



Вистава «Загадкові варіяції» незмінно привертає увагу і тих, хто любить гострий сюжет, і тих, хто поціновує високохудожнє літературне слово. Тож запрошуємо відвідати наступні покази цієї творчої роботи шевченківців та інших вистав, що відбуватимуться на сцені Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка протягом цього року.



Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 148 | Теги: Театр, вистава, ChernihivTheatre, Драмтеатр, Загадкові варіяції, Федєшов | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar