реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 7 » Флокси – яскраві факели літа
19:25
Флокси – яскраві факели літа
Флокси – яскраві факели літа У прекладі з грецької слово «флокс» означає «полум’я». Цю назва у 1737 році подарував яскравим квітам шведський природодослідник Карл Лінней.

Чарівна легенда
За переказами флокси були смолоскипами в руках моряків і Одіссея, які спускалися в підземне царство Плутона. За ними таємно стежив Бог любові Ерот, що охороняв любов Одіссея до Пенелопи. Коли, нарешті, їм вдалося вибратися з підземелля, вони кинули факели на землю. Смолоскипи проросли і перетворилися на вогняні квіти – флокси в пам’ять про сміливого Одіссея. Ерот не захотів розлучатися з полум’ям, але будучи дуже втомленим, несподівано задрімав. Німфа вкрала у сплячого бога факел і вирішила його загасити в джерелі. Але, коли вона опустила факел у воду, джерело засяяло світлом, закипіло і вода в ньому стала цілюща.

Незважаючи на своє грецьке ім’я, флокси квіти були завезені до Європи з Америки у XVIII ст. Народ лагідно називає їх «ситцем» – напевно, тому, що квіти асоціюються з яскравими і легкими фарбами ситцевої тканини.
Суцвіття флоксів нагадують яскраві запалені факели. У квітів дуже ніжний запах. Флокси пофарбовані в різноманітні кольори, вони можуть бути, зокрема, білими, рожевими або малиновими, прикрашені різноманітними облямівками, оченятами, штрихами і цятками. Форми флоксів також вражають різноманіттям. Вони можуть бути кулястими, зонтичними, пірамідальними або конусоподібними. Одне суцвіття збирає в себе від 20 до 100 квіток. Цвітуть ці незвичайні квіти з червня по жовтень.
Флокси використовують при оформленні будь-якого саду. Вони чудово виглядають на газонах або в спеціально влаштованому квітнику. Флокси набули широкого поширення, завдяки своїй красі та доступності у вирощуванні і розмноженні.

Фото Сергія Чернякова.









Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1575 | Теги: флокси, квіти, цікавинки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar