реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 18 » Глід – незамінний для серця і нервів
17:57
Глід – незамінний для серця і нервів
Глід – незамінний для серця і нервів Одній з самих древніх відомих людині ягід являється глід. Багато віків назад йому приписували не лише найсильніші цілющі властивості, але і магічну силу. Молодожони в Древній Греції на вівтар Гименея (Бога шлюбу) клали вінки, сплетені з гілок саме цих кущів, сподіваючись на те, що це зміцнить шлюб і зробить його найщасливішим. Сьогодні ця ягода не менш популярна, і хоч її лозу вже не використовують для плетіння вінків, корисні властивості глоду цінуються дуже високо.

Склад глоду
Корисні властивості глоду легко пояснити його складом, ягоди містять широкий вітамінний ряд: А, К, С, Е, вітаміни групи В, а також великий перелік біологічно активних речовин : сапонінів, флавоноїдів, крохмаль, фруктозу, кратегову кислоту, ефірні олії, органічні кислоти, холін, сорбіт, пектин. Деякі компоненти цієї ягоди рідко зустрічаються в природі і дуже цінні для організму. Наприклад, урсолова кислота, спектр корисної дії її дуже широкий, вона виявляє протизапальну, антимікробну, судинорозширювальну дію. Має легкий сечогінний ефект, має протипухлинні, гепатопротекторні і кардиостимулирующі властивості. Ця ж кислота є і найважливішим компонентом колагену шкіри, тому вживання плодів глоду справляє омолоджуюче враження, що входить до складу ягід урсолова кислота активно стимулює регенерацію клітин.

Глід – незамінний для серця і нервів
У багатьох сьогодні при слові “глід” відразу виникає асоціація з роботою серця, адже на основі цієї ягоди готують активно діючі і поновлюючі препарати для серцево-судинної системи, а також заспокійливі засоби для нервової системи.
Користь глоду для серця відома упродовж віків, його активно використовують при різних захворюваннях, таких як: розлади сердечної діяльності, слабкість сердечного м’яза, перенесений інфаркт міокарду, ангионеврози, гіпертонія (початкова стадія), гіпертиреоз, тахікардія, безсоння. Речовини, що входять до складу глоду не лише знижують збудливість нервової системи, вони покращують її роботу, виявляють тонізуючу дію на м’язи серця, покращують кровообіг в судинах серця і мозку, стабілізують скорочувальну роботу серця (аритмії, тахікардії). У народній медицині глід використовується як протиревматичний і протинабряклий засіб.

Також висока користь глоду при головних болях, алергії, епілепсії. Ця ягода корисна і при порушеннях роботи щитовидної залози. Люди, що страждають цукровим діабетом, також високо оцінили корисні властивості глоду, як засобу, здатного стабілізувати рівень цукру в крові. Окрім цього глід має жовчогінну дію і покращує роботу печінки. Активізація обміну речовин, поліпшення функцій печінки і кишковика, яке відбувається при вживанні глоду, призводить до схуднення і очищення організму, і в цьому ще одне, поза сумнівом, корисна властивість глоду. Калорійність цієї ягоди не висока – приблизно 52 калорії на 100 г свіжих ягід.

Проте, разом з корисними властивостями, очевидна і шкода глоду. Цю ягоду, а також препарати на основі ягід і інших частин куща глоду не рекомендують вживати вагітним жінкам і годуючим мамам. Шкода глоду може торкнутися і здорової людини, якщо сильно захопитися поїданням цієї ягоди. Якщо з’їсти більше 150 г ягід в добу може порушитися сердечний ритм, знизитися кров’яний тиск.

Джерело: korust.znay



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1322 | Теги: глід, вітаміни, ягода | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar