реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 24 » Голова Чернігівської ОДА – за демократичні вибори по совісті
09:45
Голова Чернігівської ОДА – за демократичні вибори по совісті
Голова Чернігівської ОДА – за демократичні вибори по совісті 23 жовтня відбувся прес-брифінг голови обласної державної адміністрації Валерія Куліча. Журналісти спілкувалися з очільником області стосовно підготовки області до місцевих виборів 25 жовтня.

Валерій Куліч зазначив, що завдання обласної влади — забезпечення проведення виборів, які б відповідали міжнародним стандартам.
– Наше завдання, щоб не використовувався адмінресурс, вибори були прозорими і демократичними, — наголосив голова.

Він зауважив, що органи виконавчої влади мають підготувати якісні списки виборців, забезпечити роботу виборчих комісій та сприяти участі у виборах офіційних спостерігачів. Тож всі ці складові проведення виборів в області відпрацьовані.

Готові 1092 виборчі дільниці (1053 — звичайних та 39 — спеціальних у лікувальних закладах області), до списків виборців в області включено 848 тисяч 200 осіб. Окремо Валерій Куліч зупинився на виборах депутатів сільських та селищних рад у п’яти об’єднаних територіальних громадах області, які відбудуться вперше. Він зауважив, що у разі створення в подальшому нових територіальних громад, у визначений законодавством термін у них відбудуться додаткові вибори.

Стосовно спостерігачів – голова ОДА зазначив, що від громадських організацій, зокрема, працює Громадянська мережа «Опора». Також на Чернігівщині перебувають довготривалі іноземні спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Валерій Куліч особисто зустрічався з ними. Для сприяння діяльності всіх офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій його розпорядженням утворено відповідну обласну робочу групу.

Задля забезпечення прозорого висвітлення виборів очільник області, у тому числі, зустрівся з редакторами районних та місцевих ЗМІ. Запевнив їх, що з боку органів влади не буде жодних утисків і перешкод.

Валерія Куліча обурив факт хабарництва одним із голів виборчої комісії, що стався напередодні.
– Це клеймо, ганебний випадок. Я особисто триматиму його розслідування під контролем, – запевнив він.

На запитання журналістів, як голова особисто проводив передвиборчу кампанію, зауважив, що вважав за доцільне очолити в області список від Блоку Петра Порошенка, проте особисто виборами не займався. Весь цей час опікувався робочими питаннями обласної адміністрації, зокрема, активно їздив по районах, де відпрацьовуються 50 об’єктів, на які передбачено понад 130 мільйонів гривень.

Стосовно ситуації з розміщенням на Красній площі у Чернігові двох сцен від двох кандидатів – зауважив, що Чернігівська ОДА не може втручатися в такі справи. Погодився, що таким чином спрацьовують брудні виборчі технології. У той же час запевнив, що задля попередження непередбачуваних наслідків під час концертів у центрі міста він особисто спілкувався з правоохоронниками.
– Маємо достатньо сил і засобів, що забезпечити порядок. У цьому я хочу запевнити виборців , – зазначив Валерій Куліч.

Також голова ОДА звернувся до мешканців області стосовно свідомого вибору 25 жовтня. І підкреслив, що наразі в країні відбуваються зміни, відповідальність за які особисто на кожному.
– Можна гратися виборчими технологіями, але людина під час вибору – один на один зі своєю совістю, – переконаний керівник області.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 904 | Теги: Чернігівщина, вибори, Валерій Куліч | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar