реклама партнерів:
Головна » 2018 » Серпень » 16 » Із короїдом в Ялівщині боротиметься інший жук
10:41
Із короїдом в Ялівщині боротиметься інший жук
Із короїдом в Ялівщині боротиметься інший жук Від сьогодні протягом трьох днів у РЛП «Ялівщина» випробовуватимуть біологічний спосіб винищення шкідників.

Як розповів директор парку Володимир Свердлов, допомагатимуть врятувати улюблене місце відпочинку чернігівців фахівці Держпідприємства «Харківлісозахист». Саме вони у червні провели спеціальний моніторинг і визначили, що мурахожуків, які живляться вторинними шкідниками лісу, значно менше, ніж короїдів. Тоді було вирішено застосувати метод, що вже випробували на Сумщині, — збільшити популяцію «корисних» комах.

Спеціально вирощених «помічників» випустять до чернігівського парку.

— Окрім того, з 16 по 19 серпня в парку також підживлюватимуть хвойні дерева, аби збільшити смоловиділення. Іншими словами — підвищити їх імунітет. У дорозі й феромонні пастки. Можу запевнити, що всі згадані заходи із захисту рослин є цілком безпечними для людей. Відвідувачі не відчуватимуть ніяких сторонніх запахів, — уточнює Володимир Свердлов.

Програмою охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки на ці потреби вже передбачено 199 тисяч гривень.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 791 | Теги: короїд, мурахожуки, Ялівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar