реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 27 » Як голосували чернігівські нардепи про визнання Росії агресором
20:07
Як голосували чернігівські нардепи про визнання Росії агресором
Як голосували чернігівські нардепи про визнання Росії агресором Постанова про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором
Ініціатор законопроекту: народні депутати Гопко Г.М., Луценко Ю.В., Тетерук А.А., Березюк О.Р., Ляшко О.В., Тимошенко Ю.В.

Голосування: за – 271, проти – 0, утрималися – 0, не голосували – 27.
Всього: 298. Рішення прийнято.

Поіменно:
Атрошенко В.А. (позафракційний) – не голосував,
Амельченко В.В. (Радикальна партія Олега Ляшка) – за,
Давиденко В.М. (Блок Петра Порошенка) – за,
Дмитренко О.М. (Блок Петра Порошенка) – за,
Кодола О.М. (Фракція політичної партії «Народний фронт») – за,
Купрієнко О.В. (Радикальна партія Олега Ляшка) – за,
Куліч В.П. (Блок Петра Порошенка) – за,
Романова А.А. («Самопоміч») – за.

Пізніше, сьогодні о 19.00, народний депутат Владислав Атрошенко на сторінці повідомив:
«З невідомих мені причин мій голос за визнання Росії країною агресором (що являється безперечним фатом для всього світу) не був зрахований.
Щойно подав заяву на ім'я голови Верховної Ради з проханням вважати результатом мого голосування "за"».

Відповідно до заяви, Верховна Рада визнає Російську Федерацію державою-агресором і закликає міжнародних партнерів України не допустити безкарності винних за злочини проти людяності, вчинені від початку російської агресії проти України.
“Визнати Російську Федерацію державою-агресором, що всебічно підтримує тероризм та блокує діяльність Ради безпеки ООН, чим ставить під загрозу міжнародний мир та безпеку. А так звані “ДНР” і “ЛНР” визнати терористичними організаціями”, - говориться у заяві, яку з трибуни парламенту зачитала голова Комітету у закордонних справа Ганна Гопко.
У заяві йдеться про необхідність посилення тиску на РФ, у тому числі шляхом запровадження нових секторальних обмежувальних заходів, санкцій, щоб зупинити російську агресію та примусити російське керівництво виконати у повному обсязі усі пункти Мінських домовленостей.
Крім того, у заяві підкреслюється необхідність припинення незаконної окупації та наголошується на звільненні усіх заручників та незаконно утримуваних на території РФ громадян України, включаючи народного депутата Надії Савченко.
“Обмежити повноваження російської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи до того часу, доки РФ не припинить ігнорувати міжнародні вимоги демократичної спільноти”, - сказала Гопко.
Також у заяві йдеться про необхідність “надавати Україні необхідну військову допомогу з метою посилення її оборонних можливостей, гуманітарну допомогу для постраждалого мирного населення та внутрішньо переміщених осіб, сприяти відновленню критично важливої інфраструктури на Донбасі”.
Парламент України “закликає міжнародне співтовариство визнати факт агресії проти України, окупації її території та посилити вимоги щодо повернення до міжнародно визнаних кордонів, запобігши створенню небезпечного прецеденту у вигляді грубого порушення світового порядку та системи безпеки, що склалася після Другої світової війни”, - зазначила Ганна Гопко.

Спеціальний кореспондент "Чернігівського формату".



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1124 | Теги: Владислав Атрошенко, агресія Росії, нардепи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar