реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 31 » Як голосували чернігівські нардепи за внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади
13:01
Як голосували чернігівські нардепи за внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади
Як голосували чернігівські нардепи за внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади 31 серпня 2015 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін у Конституцію України у частині децентралізації влади.
За законопроект проголосували 265, з 320 зареєстрованих у сесійній залі.

Зокрема, законопроектом передбачається, що територія України поділена на громади. Громада є первинною одиницею у системі адміністративно-територіального устрою України.
Передбачається також, що адміністративно-територіальний устрій України ґрунтується на засадах єдності та цілісності державної території, децентралізації влади, повсюдності та спроможності місцевого самоврядування, сталого розвитку адміністративно-територіальних одиниць з урахуванням історичних, економічних, екологічних, географічних і демографічних особливостей, етнічних і культурних традицій.
Пропонується також вилучити з конституційного регулювання місцеві державні адміністрації та відповідно скасувати інститут голів місцевих державних адміністрацій. Передбачається утворення виконавчих органів місцевого самоврядування громади, які є підконтрольними і підзвітними раді громади.
Для нагляду за додержанням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування пропонується запровадити інститут префектів. Проектом передбачено, що префекта призначає на посаду та звільняє з посади за поданням Кабінету Міністрів України Президент України. Префект зупиняє дію актів місцевого самоврядування з мотивів їх невідповідності Конституції чи законам України з одночасним зверненням до суду.
Законопроектом враховано Комплекс заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, відповідно до якого передбачено, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом.

Як голосували чернігівські нардепи.
Поіменно:
Атрошенко В.А. (позафракційний) – за,
Амельченко В.В. (Радикальна партія Олега Ляшка) – проти,
Давиденко В.М. (Блок Петра Порошенка) – за,
Дмитренко О.М. (Блок Петра Порошенка) – за,
Кодола О.М. (Фракція політичної партії «Народний фронт») – за,
Купрієнко О.В. (Радикальна партія Олега Ляшка) – проти,
Романова А.А. («Самопоміч») – проти;
Дубіль В.О. – проти.

Спеціальний кореспондент «Чернігівського Формату».



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 922 | Теги: конституція, депутати, децентралізація | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar