реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 4 » Як не стати жертвою шахраюватих продавців на базарі. Відео
21:38
Як не стати жертвою шахраюватих продавців на базарі. Відео
Як не стати жертвою шахраюватих продавців на базарі. Відео На базарах та у магазинах повно всіляких фруктів і сезонних овочів. Дивишся – і очі розбігаються. Незчуєшся, як у продуктовому кошику опиняється добра дюжина товару. Міські базари не втрачають авторитету, ваблять покупців знижками та можливістю обрати і помацати той чи інший товар. І мало хто звертає увагу на те, наскільки совісний стоїть продавець за прилавком.
Як виявилось, чернігівці вже звикли до того, що на базарах продавці мають звичку не довісити кількасот грамів. Сваритися не треба. Проблема вирішується легко. Ми поспілкувалися зі спеціалістом з управління захисту прав споживачів Яною Саленик, яка чітко окреслила нам вимоги до робочого місця підприємців та належних документів на ваги.

Якщо після перевішування товару ви з’ясували, що вас обважили, ви маєте право вимагати у продавця повернення різниці у вартості товару. Якщо ж ви отримали відмову, маєте право звернутися до Держспоживуправління з письмовою заявою. Протягом тридцяти днів ваш запит буде розглянуто, і наступним етапом стане позапланова перевірка торгової точки.
Після тривалих пошуків контрольних вагів для овочів і фруктів нам довелося перевіряти товар у молочному павільйоні. І ось які результати: нас ошукали на 200 грамів. У заявленому продавчинею кілограмі виявилось лише 800 грам.
Повертаємось з експертом на місце покупки овочів, а реалізатора вже немає. Сусіди по торгових точках повідомили, що вона нібито кудись відійшла. Чекаємо 20 хвилин, та ніхто так і не повернувся.
Обираючи товар на базарах, будьте уважними, не соромтесь питати у продавців відповідні документи, а у випадку обважування – відстоювати свої права, аби не стати наступною жертвою шахраюватих продавців.

Джерело: Сіверцентр





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 904 | Теги: ринок, шахраї, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar