реклама партнерів:
Головна » 2022 » Вересень » 2 » Як українські військові захищали Ніжин від російських окупантів
19:11
Як українські військові захищали Ніжин від російських окупантів
Як українські військові захищали Ніжин від російських окупантів На в’їзді у місто Ніжин стоїть БАТ-2. Це військово-інженерна техніка, яку ЗСУ поставили перед мостом, який згодом підірвали. Таким чином наші військові намагалися відрізати шлях для російської армії, яка вже 24 лютого хотіла прорватися в місто Ніжин з боку прилуцької траси.
Українські військові дали гідну відсіч окупантами і завзято боронили місто. Зрештою російські війська так і не зайшли до Ніжина. Натомість вони вели щільні обстріли цього населеного пункту, навіть скидали авіаційні бомби на парашутах.
Одна з таких впала на території стадіону, поруч з дитячим садочком та школою. Внаслідок цього були пошкоджені будівлі цих навчальних закладів, а на місці падіння утворилася глибока вирва.
Бомби й снаряди летіли і на житлові будинки, від чого постраждали місцеві мешканці. Та все ж місто Ніжин, навідміну від сіл, які знаходяться поблизу — не було окуповане.
Одне з таких сіл, яке потрапило під окупацію — це Велика Дорога. Там з 24 лютого по 1 квітня 2022 перебували російські війська.
Місцеві мешканці розповідають, що на території села розміщувалося дуже багато російської техніки. Окупанти заганяли її прямо на територію подвір’я місцевих жителів, руйнуючи паркани. Вони заходили в їхні помешкання, звідки виносили техніку та інші матеріальні цінності. В деяких будинках військові рф залишалися жити, виганяючи звідти господарів.
Також окупанти перетворили Великодорізьку гімназію в «госпіталь» та «готель», де жили з 25 лютого по 1 квітня. На території подвір’я цього навчального закладу вони ставили свою військову техніку. Від гімназії після деокупації залишилися по суті лише стіни.
Крім того, від обстрілів в с. Велика Дорога постраждало багато будинків місцевих мешканців. А одного місцевого жителя російські військові розстріляли...
Це далеко не всі факти ймовірних воєнних злочинів, які вчиняли російські військові.

Команда Освітнього дому прав людини в Чернігові продовжує документувати воєнні злочини.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1672 | Теги: ЗСУ, Ніжин, російсько-українська війна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar