реклама партнерів:
Головна » 2019 » Серпень » 9 » Які на Корюківщині найпопулярніші прізвища?
18:06
Які на Корюківщині найпопулярніші прізвища?
Які на Корюківщині найпопулярніші прізвища? Якщо у віддаленій Прибині на Корюківщині ви шукаєте когось із прізвищем Рябець і не знаєте його ім’я, це безнадійно.
Чому, дізнавалися susidy.city

Прибинь - село немаленьке, і одних Рябців тут проживає близько 100 осіб. Місцеві там це прізвище носять давно. Кажуть, ще з дореволюційних років минулого століття.

Загін прибинців з прізвищем Рябець заслужено очолює Микола Семенович. Людина, яку знають в усій Україні, і столиці, де проживає. Цінують у вищих офіцерських колах, бо зійшов на верхівку армійської піраміди.

Понад десять років у дев’яності перебував на генеральських посадах. Був командиром корпусу військ Протиповітряної оборони, а потім — заступником головного командувача цих же військ. З роками став генерал-лейтенантом.

До числа поширених прізвищ у Жуклі належать Устименки, Розстальні, Горові, Кучми. І саме вони бувають на слуху, коли пригадують, хто і чого досяг.

Наприклад, у високих державних структурах і міністерствах працював Василь Устименко. Трудився і в службі першого віце-прем’єра, міністра з надзвичайних ситуацій, на дипломатичній кур’єрській роботі.

А ще один уродженець Жуклі Олександр Устименко став майстром спорту, проживає у Могильові. «Генеральської стелі» сягнули жуклянці Віктор і Петро Кучми, які тривалий час проживали у Росії. А Василь Розстальний — професор в одному з вишів Києва.

У Забарівці часто вживане прізвище Заборовський. Це село дало нам відомого поета, краєзнавця і документаліста Миколу Заборовського, який видав і написав сім книжок.

У Рейментарівці часто зустрічається прізвище Розстальний. А прославив його на всю Україну народний артист Віталій Розстальний, який зіграв головні ролі у понад тридцяти фільмах.

За Пуховими знають Домашлин. Наукові праці Івана Пухового знають навіть за кордоном. Професор і доктор технічних наук Пуховий нині у Києві, працював в азійських та африканських країнах.

У Корюківці популярним називають прізвище Тихоновський. За неофіційними підрахунками його носять більше півсотні жителів. Брати Олексій та Микола Тихоновські стали лауреатами державної премії України у галузі науки і техніки.

У числі часто згадуваних — Єрмоленки і Мелашичі у Рибинську, Новоселівці, Перелюбі. Анатолій Єрмоленнко з Рибинська став знаменитим лікарем з мануальної терапії у Калузі. Микола Мелашич з Перелюба — письменником у Воронежі. Василь Мелашич з Новоселівки — доктором філософії та технічних наук у Дніпрі.



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1010 | Теги: прізвища, Корюківка, Прибинь | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar