реклама партнерів:
Головна » 2019 » Березень » 6 » Ялівщина: основною проблемою залишається визначення меж РЛП та його зонування
18:42
Ялівщина: основною проблемою залишається визначення меж РЛП та його зонування
Ялівщина: основною проблемою залишається визначення меж РЛП та його зонування Близько двох років проект облаштування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» очікує вердикту управління архітектури та містобудування Чернігівради. Досі він ані відхилений, ані затверджений.

Основним каменем спотикання залишається визначення меж РЛП та його зонування. Вихід із ситуації представники органів влади та громадськості намагалися знайти вчора під час наради, проведеної заступником голови облдержадміністрації Наталією Романовою.

Відповідно до законодавства, на території РЛП можуть бути визначені чотири зони: заповідна, де заборонене будь-яке втручання людини, навіть екскурсії, зона регульованої рекреації, де можна проводити екскурсії та встановлювати тимчасові намети для відпочинку, а також зони стаціонарної рекреації та господарська. Проте без визначення загальних меж ландшафтного парку виокремити ці зони неможливо.

Тривала дискусія між громадськими активістами та представниками міської ради, передовсім, її секретарем Максимом Черненком, так і не увінчалася спільним рішенням. Тому було ухвалено протокол наради з внесеними туди пропозиціями екологів та громадськості офіційно передати на розгляд міської ради. Учасники зустрічі висловили сподівання, що і міське управління архітектури, і депутати міськради зацікавлені у збереженні Ялівщини, тож далі зволікати з визначенням меж РЛП не будуть.

— Доки ми з вами тут сперечаємось, Ялівщина може загинути, — наголосила Наталія Романова. — Питання збереження «зелених легенів» Чернігова сьогодні стоїть дуже гостро. У його розв’язанні потрібно шукати точки дотику. Варто розглядати документацію стосовно РЛП з усіх позицій та узгоджувати їх, ідучи на розумні компроміси.

Директор комунального закладу РЛП «Ялівщина» Володимир Свердлов у ході наради поінформував її учасників про проведену на території парку роботу, спрямовану, переважно, на збереження та оздоровлення зеленої зони.

Оскільки його каденція добігає кінця, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 26 лютого оголошений конкурс на заміщення посади директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради.

Орієнтовна дата проведення першого засідання конкурсної комісії — 14 березня. За інформацією директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерини Сахневич, там потрібно буде визначити вимоги до кандидатів, термін подачі та перелік необхідних документів. Обрану за результатами конкурсу кандидатуру має погодити Міністерство екології та природних ресурсів України.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 566 | Теги: Чернігів, Ялівщина, екологія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar