реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 2 » Каналізаційний колектор в Чернігові нарешті добудують
17:41
Каналізаційний колектор в Чернігові нарешті добудують
Каналізаційний колектор в Чернігові нарешті добудують І зроблять це до кінця жовтня, обіцяє директор «Чернігівводоканалу» Олександр Шкінь. Десять років тривали роботи з прокладання нового трубопроводу, а на старому в цей час раз у раз виникали аварійні пошкодження. Зрештою, цього року таки знайшлися кошти на завершення будівництва і за кілька місяців було зроблено те, що не вдавалося роками.
Про це повідомляє Сіверцентр

Нагадаємо, ще у 2004-му було прийнято рішення побудувати новий трубопровід із склопластикових труб, який би міг пропускати усі стоки, що перекачувались по двох аварійних трубопроводах, збудованих ще у 70-80-х роках минулого століття. З того часу було прокладено більше п’яти кілометрів колектора, та до завершення залишалося ще кілометр і двісті метрів. Гроші на цю ділянку знайшли лише цього року. Олександр Шкінь додає, що технічно до завершення будівництва працівники «Водоканалу» були давно готові.

Колектор – дуже небезпечний в екологічному плані об’єкт, і якби аварійні ділянки старих труб прорвало, то неочищені стоки пішли б у Десну. Це завдало б не лише великих екологічних, а й фінансових збитків.

Питання, яке не вирішилось за десять років, змогли владнати за три місяці, так каже про будівництво колектора голова облдержадміністрації Валерій Куліч. Він зазначив, що недарма влітку область так часто відвідували міністри, і що гроші на розвиток інфраструктури і далі виділятимуться. Валерій Куліч, голова облдержадміністрації: «За ті кошти, які вдалось залучити, в тому числі і за допомогою міністрів, нам вдається вирішувати ті болючі питання, які роками висіли. Вдалося залучити в область 130 мільйонів на розвиток інфраструктурних об’єктів».

Валерій Куліч відзначив господарський підхід до будівництва каналізаційного трубопроводу, завдяки якому вдається вкластися в меншу суму, ніж було заплановано. І додав, що не лише влада, а й громадськість має пильнувати за прозорістю використання коштів.

Після відвідання будівництва колектора Валерій Куліч ознайомився з тим, як проходить реконструкція системи опалення, водопостачання та водовідведення інфекційного відділення обласної дитячої лікарні. Корпус відділення побудовано ще у 1895 році, а на баланс лікарні передано у 1986-му. За тривалий період експлуатації капітальний ремонт приміщення не проводився, тому майже всі інженерно-технічні системи вичерпали свій ресурс. Вартість проекту їх реконструкції — майже мільйон двісті тисяч гривень, гроші виділяються з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Завершити роботи мають цього року.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 932 | Теги: будівництво, Чернігів, колектор | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar