реклама партнерів:
Головна » 2023 » Лютий » 12 » Катерининська церква: представлення новопризначеного єпископа Чернігівського і Ніжинського Антонія
15:08
Катерининська церква: представлення новопризначеного єпископа Чернігівського і Ніжинського Антонія
Катерининська церква: представлення новопризначеного єпископа Чернігівського і Ніжинського Антонія Сьогодні, 12 лютого 2023 року, недільне Богослужіння у Чернігівському кафедральному соборі очолив головний секретар Синоду Православної Церкви України митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні митрополита Білоцерківського Євстратія Зорі та єпископа Чернігівського і Ніжинського Антонія, якого і представив як новопризначеного, а також подякував владиці Євстратію за 11 років служіння на чолі Чернігівської кафедри. На сьогодні це найдовший термін за 31 рік існування Чернігіво-Ніжинської єпархії ПЦУ.
Віряни і священики Чернігівщини після Божественної літургії дякували владиці Євстратію за ревне служіння, за спільні молитви, за розбудову ПЦУ на теренах області, за підтримку громад, що переходили до української церкви: торік до існуючих понад 150 громад перейшло з московського патріархату ще 15.
На згадку про 11 років служіння на Чернігівський землі настоятель собору отець Роман Кіник подарував владиці альбом зі світлинами Віктора Кошмала за цей період. А головний капелан отець Антоній від імені командувача військ ОК «Північ» Героя України генерал-майора Віктора Ніколюк вручив усім архієреям ікони Ангела-Охоронця.
«Дякую нашому Предстоятелю Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію за довіру та слова підтримки й настанови на шляху в розбудові єдиної помісної Православної Церкви України на Богом благословенній Чернігівській землі. Щиро прошу ваших молитов та дякую кожному за підтримку!» - звернувся до вірян владика Антоній.
На Божественній Літургії та представленні була присутня і директорка Департамент культури Чернігівської ОДА Людмила Замай.
Вона щиро подякувала владиці Євстратію за 11 років плідного служіння на Чернігівській землі, радо привітала владику Антонія як керуючого Чернігівсько-Ніжинською єпархією Православної церкви України.
Εἰς πολλὰ ἔτη, δέσποτα!

Джерело: Департамент культури Чернігівської ОДА
Фото Сергія Чернякова




























Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1329 | Теги: Богослужіння, Катерининська церква, Антоній, Євстратій, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar