реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 15 » Керівники області ознайомилися з процедурою отримання біометричних паспортів
13:19
Керівники області ознайомилися з процедурою отримання біометричних паспортів
Керівники області ознайомилися з процедурою отримання біометричних паспортів У Чернігові розпочато роботу з оформлення і видачі закордонних паспортів громадянина України, що містять безконтактний електронний носій із біометричними даними власника документа.
Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
14 січня в Управлінні державної міграційної служби України в області відбулась презентація процедури оформлення біометричного закордонного паспорта. У ній взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов, голова обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов та представники ЗМІ.
Фахівці міграційної служби повідомили керівникам області та міста, що документи з електронним носієм інформації найбільш захищені від підробок та виключають можливість користування ними будь-якою особою, крім влісника.
Біометричний паспорт виглядає майже так само, як звичайний закордонний паспорт. Відмінністю є електронний чіп, вбудований в обкладинку паспортної книжки. На нього записуватиметься інформація про особу власника, яка є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані – оцифрований образ обличчя, оцифрований підпис та відбитки вказівних пальців обох рук.
Термін дії паспорта становить 10 років. Строк оформлення біометричних документів складає 20 робочих днів у звичайному режимі та 7 робочих днів – у прискореному. Коштуватиме документ при оформленні за 20 днів - 518 гривень та 778 гривень за 7 днів. Отримати нові документи виявили бажання поки що близько 50-ти мешканців області.
Наразі проводяться роботи зі встановлення обладнання у Деснянському і Новозаводському районних відділах міграційної служби у Чернігові, а також Ніжині та Мені. Найближчим часом планується забезпечити необхідним обладнанням всі територіальні підрозділи міграційної служби області.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 999 | Теги: закордонний паспорт, Чернігівщина, біометричні паспорти | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar