реклама партнерів:
Головна » 2017 » Лютий » 9 » Хабарі. Затриманий керівник департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА
16:14
Хабарі. Затриманий керівник департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА
Хабарі. Затриманий керівник департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА Правоохоронці вчора, 8 лютого, затримали керівника одного з департаментів Чернігівської обласної державної адміністрації.
Про це повідомляє ПіК за інформацією з власних джерел.

В поліції наразі ситуацію щодо обласного чиновника не коментують, підтверджують лише затримання чиновника адміністрації районного рівня.
Правоохоронці обіцяють надіслати офіційне повідомлення.

Як пише журналіст Андрій Тіток, у поліції офіційно повідомляють про затримання керівника одного із управлінь однієї із райдержадміністрацій області. Більше інформації буде, коли йому повідомлять про підозру.

У той же час, інформацію про затримання чиновника ОДА правоохоронці категорично спростовують.
Як пізніше стало відомо, співробітники Служби безпеки України спільно з податковою міліцією під процесуальним керівництвом прокуратури викрили розкрадання посадовцями грошей на ремонті соціальних об’єктів Чернігівщини.

Правоохоронці встановили, що організатором оборудки був керівник одного з департаментів облдержадміністрації. Посадовець залучив до корупційної схеми працівників інших державних та контролюючих органів. За останні два роки з державного бюджету було виділено понад тридцять мільйонів гривень на ремонт та реконструкцію лікарень та навчальних закладів Чернігівщини. Співробітники спецслужби задокументували, що весь цей час начальник департаменту брав «відкати» з підрядних структур за сприяння в укладанні контрактів.

Оперативники СБ України затримали посадовця в обласному центрі під час отримання у власному автомобілі сорока тисяч доларів «відкату» від представника комерційної структури.

Відкрито кримінальне провадження за статтями 191 та 212 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних осіб до корупційної оборудки.

Додамо, що за попередньою інформацією був затриманий керівник департамент житлово-комунального господарства Чернігівської ОДА Юрій Євтушенко.

Відзначимо, що за свідченнями чернігівських журналістів Юрій Євтушенко пересувався саме на авто марки Toyota Venza. У той же час, в офіційній декларації у чиновника не вказана ця машина.

Як відомо, Євтушенко є помічником народного депутата Олександра Кодоли.

Народний депутат України Олександр Кодола заявив, що йому не була відома інформація з приводу незаконної діяльності директора департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА та його помічника Юрія Євтушенка.

Про це він написав у коментарі у соціальних мережах.
«Наразі у мене не має ніякої інформації з цього приводу. Юрій Євтушенко є посадовою особою обласної державної адміністрації і працює директором Департаменту ЖКГ ОДА. Він є фахівцем в сфері ЖКГ, і як помічник-консультант на громадських засадах іноді допомагає в роботі нашого профільного Комітету будівництва, містобудування та ЖКГ Верховної Ради. За час нашої співпраці мені не була відома інформація з приводу його якоїсь незаконної діяльності. Ця інформація є для мене вражаючою, як і сам факт затримання. При офіційному підтвердженні інформації, Юрія Євтушенка буде виключено з числа помічників на громадських засадах до кінця розслідування та судового розгляду, щоб унеможливити будь-який тиск на слідство та суд, а також політичні провокації. І саме тому я, як нардеп, зацікавлений щоб слідство було проведено об'єктивно і неупереджено»,- повідомив Кодола.





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1053 | Теги: жкг, Юрій Євтушенко, Хабар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar