реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 28 » Книга про заснування і походження назв сіл Чернігівського району
18:23
Книга про заснування і походження назв сіл Чернігівського району
Книга про заснування і походження назв сіл Чернігівського району Вже доступна для читачів на сайті «Європейська Україна» нова книга Сергія Горобця «Заснування і походження назв сіл Чернігівського району».
Її можна скачати у форматі PDF за цією адресою.
Отже, автор, кандидат історичних наук, співробітник Українського інституту національної пам’яті, погодився безоплатно представити свою наукову розвідку для істориків, краєзнавців, органів місцевого самоврядування сільських громад Чернігівського району Чернігівської області та всіх тих, хто цікавиться історією України.
Ця праця являє собою спробу узагальнити відомості про час виникнення поселень Чернігівського району, чітко зафіксувати першу писемну згадку про них у джерелах, а також переосмислення давно відомих версій та гіпотез про походження назв.
Автор систематизував результати археологічних досліджень на території регіону, зібрав до купи найдавніші джерельні згадки про села – як літописні, так і ХІV–ХVІІ ст. (до 1648 р. – часу утворення Гетьманщини). Узагальнені матеріали представлені у вигляді окремих довідок як про всі 124 населені пункти району, так і про вже не існуючі села (ліквідовані або поглинені сусідніми поселеннями чи обласним центром внаслідок колонізаційних процесів). Видання супроводжується картографічним матеріалом.

Сергій Бутко, Український інститут національної пам’яті.



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1877 | Теги: топоніми, Сергій Горобець, Чернігівський район | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar