реклама партнерів:
Головна » 2024 » Січень » 17 » Священник Ілля Істратов з УПЦ МП перейшов до ПЦУ
07:52
Священник Ілля Істратов з УПЦ МП перейшов до ПЦУ
Священник Ілля Істратов з УПЦ МП перейшов до ПЦУ З милості Божої 14-го січня 2024 року долучився по Православної Церкви України!
Усвідомлюючи важливість подібного доленосного рішення, задаюсь тепер лише одним запитанням - чому не зробив цього раніше? І відразу ж собі відповідаю - тому що надто довго був наївним. Очікував, сподівався, щось навіть намагався зробити. Але ні - нічого вже не зміниться. І ніхто вже не здатен цього змінити. Час остаточно це усвідомити та отямитися від марних ілюзій.
Якщо майже два роки повномасштабної війни декого нічому так і не навчили, то вже навряд чи щось поміняється і у подальшому. Вже не хочеться давати жодних оцінок курсу керівництва УПЦ. Вже забагато було зроблено цього раніше. Зараз я не можу сказати гарний цей курс чи поганий. Просто скажу по-іншому - він не такий. Не такий, який співпадає з моїм світоглядом після 24.02.22. У кому проблема - у мені чи у курсі керівництва УПЦ? Не мені судити. Але час вичерпано. Рано чи пізно людина пізнає межу своїх можливостей і об'єктивно усвідомлює, що є такі речі, котрі не підвладні їй жодним чином.
Саме тому останнім часом запитання було вже не керівництву УПЦ, а особисто мені - "Чого ти ще чекаєш?" І відповідь лунає прийняттям доленосного, радісного та єдиноможливого рішення. Рішення долучитися Помісної Автокефальної Церкви в Україні на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм. З дуже щирою та приємною у спілкуванні людиною, котра любить Бога та Україну та завжди відкрита для кожного.
Зараз просто відчувається тиха та невимовна радість, яку насправді важко передати словами. Але дуже хочеться, щоб ця радість доповнилась радістю від перемоги України над росією та щоб українське православ'я стало єдиним і не знало жодних роз'єднань. Господи, благослови і укріпи.

Ілля Істратов



О. ілля Істратов 6 років священства в УПЦ служив у Києві. У Чернігові проживав до вступу у семінарію



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1840 | Теги: ПЦУ, УПЦ, Ілля Істратов | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar