реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 26 » Комуністичні партії не братимуть участі у місцевих виборах
15:26
Комуністичні партії не братимуть участі у місцевих виборах
Комуністичні партії не братимуть участі у місцевих виборах Комуністичні партії не зможуть прийняти участь у місцевих виборах. Про це журналістам сказав міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент УНН

За словами П.Петренка, відповідно до пакету законів про декомунізацію, Міністерство юстиції провело перевірку щодо трьох комуністичних партій: “Комуністична партія України”, “Комуністична партія України оновлена”, “Комуністична партія робітників і селян”.

“По цим трьом комуністичним партіям було прийнято рішення про те, що вони не відповідають вимогам відповідних законів про декомунізацію. Наслідками цього рішення є те, що ці партії не можуть бути суб’єктами виборчого процесу”, — сказав міністр.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України “Про засудження комуністичного та націонал-соцалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої пропаганди та символіки”.
Відповідно до ч.5 ст.3 цього документу, політичні партії, обласні, міські, районні організації або інші структурні утворення передбачені статутом політичної партії, щодо якої центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державної реєстрації юридичних осіб, реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, громадських спілок, інших громадських формувань, прийнято у визначеному Кабінетом Міністрів України порядку рішення про невідповідність їх діяльності, найменування та/або символіки вимогам Закону, не можуть бути суб’єктом виборчого процесу.

17 липня 2015 року за результатами Комісії з питань дотримання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соцалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої пропаганди та символіки” підготовлено правові висновки про невідповідність діяльності трьох політичних сил вимогам Закону.
Висновки були затверджені наказами Міністерства юстиції від 23 липня.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1013 | Теги: Мінюст, компартія, місцеві вибори | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar