реклама партнерів:
Головна » 2019 » Лютий » 28 » Легендарні Крути перейшли до Православної церкви України
15:51
Легендарні Крути перейшли до Православної церкви України
Легендарні Крути перейшли до Православної церкви України Жителі села Крути Ніжинського району Чернігівщини приєдналася до Православної церкви України. Це вже 12 громада регіону, яка вирішила від'єднатись від російської церкви.
Священик Катерининської церкви у Чернігові та військовий капелан, отець Євген (Орда) повідомив, що рішення про перехід прийняли 27 лютого, пише "УНІАН".

"На людей чинився значний тиск з боку "московських попів", але в Крутах живуть патріотично налаштовані люди, і дві третини учасників зборів проголосували за перехід до Української церкви", - зазначив священик.

Загалом на Чернігівщині Російська православна церква має 561 громаду.

У Крутах відбувся 5-годинний бій 29 січня 1918 року. Тоді 4-тисячні підрозділи російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова пішли на загін київських курсантів і козаків "Вільного козацтва", що загалом нараховував від 400 до 800 вояків. Точна кількість загиблих не відома досі. Командир цього загону Аверкій Гончаренко у спогадах говорить про 250 бійців, сучасні оцінки - 70-100 осіб. Більшовиків загинуло щонайменше 300.

Джерело: gazeta.ua



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 594 | Теги: РПЦ, крути, ПЦУ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar