реклама партнерів:
Головна » 2019 » Серпень » 20 » Міські голови Чернігівщини Зеленському: поверніть гроші громад
19:57
Міські голови Чернігівщини Зеленському: поверніть гроші громад
Міські голови Чернігівщини Зеленському: поверніть гроші громад Міські голови Чернігівської області публічно звернулися до Президента України з проханням не позбавляти міста коштів, передбачених на 2019 рік на програми соціально-економічного розвитку громад та Державного фонду регіонального розвитку, повідомляє Час Чернігівський

Зокрема, відеозвернення до Володимира Зеленського оприлюднили міський голова Городні Андрій Богдан та Борзни Анатолій Койда. Подібну вимогу озвучили й інші мери міст з усієї України. Цей флешмоб отримав назву «поверніть_гроші_громад».

«Ці гроші необхідні громадам для реалізації важливих інфраструктурних проектів, які передбачені стратегіями та програмами соціально-економічного розвитку. Практично на всі ці об'єкти виготовлена проектна документація, отримано висновок щодо експертизи кошторису. Дехто навіть вже оголосив тендери," – каже консультант з бюджетних питань Чернігівського регіонального відділення Асоціації міст України Микола Силенко.

Нагадаємо, 10 липня Уряд схвалив рішення про спрямування 1,4 млрд грн на підтримку малих міст та селищ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. А вже 23 липня глава ОПУ Андрій Богдан спрямував листа на ім’я прем’єр-міністра, у якому прямо просить не давати грошей на місця, поки остаточне рішення з цього питання не ухвалить новий склад уряду.

Нині виплату 7,6 мільярда гривень з фонду регіонального розвитку і 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток містам України заблокували.

Через зволікання із фінансуванням затримуються численні проекти, які міста планували здійснити чи завершити до кінця року.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1214 | Теги: Державний фонд розвитку, міські голови, Зеленський, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar