реклама партнерів:
Головна » 2023 » Лютий » 1 » Міського голову Чернігова відсторонено на рік від посади
19:37
Міського голову Чернігова відсторонено на рік від посади
Міського голову Чернігова відсторонено на рік від посади Львівський апеляційний суд частково задовольнив оскарження ухвали Яворівського районного суду у справі міського голови Чернігова Владислава Атрошенка, зокрема скасував штраф в розмірі 3400 грн, але відсторонення на рік від посади залишив чинним.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Апеляційну скаргу Атрошенка задовольнити частково", - повідомив суддя Сергій Головатий.
Суд скасував постанову Яворівського районного суду, якою Атрошенко визнається винним у вчиненні адміністративного правопорушення за неповідомлення у встановлених законом випадках та порядку про наявність у нього реально конфлікту інтересів ( ч.1 ст.2 172-7КУпАП), та скасував штраф у розмірі 3400 гривень.

Постанова першої інстанції лишається без змін. Тобто з Атрошенка стягнуть штраф у розмірі 6 800 гривень, з позбавленням права обіймати посади, що пов'язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, строком на рік. Рішення Львівського апеляційного суду набирає чинність після оголошення і оскарженню не підлягає.
Атрошенко називає таке рішення несправедливим і за підтримки Асоціації міст України, під головуванням Віталія Кличка, збирається подати заяву до Європейського суду.

«Я вважаю це рішення несправедливим, і я наголошую, що це рішення не проти Атрошенка, а проти України і місцевого самоврядування. Навряд чи в наших партнерів після такого рішення формуватиметься про Україну уявлення як демократичну державу», - сказав Атрошенко.

Як повідомлялося, 7 грудня 2022 року Яворівський суд Львівської області виніс рішення про те, що чиновник діяв в умовах реального конфлікту інтересів та визнав Атрошенка винним в адміністративному правопорушенні, передбаченому ч. 1 та 2 статті 172—7 КУпАП. Рішенням суду на міського голову наклали штраф у розмірі 6 800 гривень та на рік позбавили права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.
На засіданні 1 лютого суд відхилив клопотання захисту надати слово голові Асоціації міст Віталію Кличку, через те, що він не є свідком справи.
Раніше Кличко заявив, що якщо львівський суд не підтримає апеляцію міського голови Чернігова, вони звертатимуться до Європейського суду.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1265 | Теги: Атрошенко, суд, Чернігів, відсторонення | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar