реклама партнерів:
Головна » 2020 » Грудень » 7 » Митрополит Епіфаній звершив Божественну літургію в Катерининському соборі Чернігова з нагоди престольного свята
19:32
Митрополит Епіфаній звершив Божественну літургію в Катерининському соборі Чернігова з нагоди престольного свята
Митрополит Епіфаній звершив Божественну літургію в Катерининському соборі Чернігова з нагоди престольного свята Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 7 грудня 2020 року звершив архіпастирський візит до Чернігівської єпархії.
З нагоди дня пам‘яті святої великомучениці Катерини і преподобного Меркурія Чернігівського Його Блаженство очолив Божественну літургію у Катерининському кафедральному соборі міста Чернігова.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл та духовенство Чернігівської єпархії.

Після прочитання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді.

Згодом лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Завершилося святкове богослужіння урочистим молебнем біля чесних мощей преподобного Меркурія Чернігівського та відзначенням церковними нагородами матерів та дружин захисників України, а також воїнів (посмертно), які віддали життя захищаючи нашу Батьківщину. Окрім того, відзнаки було вручено представникам волонтерських організацій.

Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній вручив керуючому єпархією архієпископу Євстратію Чиновник архієрейського священнослужіння; настоятелю собору протоієрею Роману Кінику – іменний хрест Предстоятеля, а також нагородив медаллю Архістратига Божого Михаїла клірика собору протодиякона Сергія Кукурічку, Благословенною Грамотою – Олександра Ломаку та Зою Федорчук.

Архієпископ Євстратій від імені громади висловив вдячність Предстоятелю за візит та духовну опіку й підніс букет квітів.

Після богослужіння Предстоятель із архієреями вшанував пам’ять загиблих українських захисників, засвітивши лампади та поклавши квіти на Алеї Пам’яті, що на центральній площі Чернігова.

Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)
Фото Сергія Чернякова
















Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 2406 | Теги: митрополит Епіфаній, Чернігів, свято Катерини, Катерининська церква | Рейтинг: 5.0/2
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar