реклама партнерів:
Головна » 2023 » Листопад » 29 » Мобілізувати зв'язки та можливості українців по всьому світу на підримку Чернігова
18:57
Мобілізувати зв'язки та можливості українців по всьому світу на підримку Чернігова
Мобілізувати зв'язки та можливості українців по всьому світу на підримку Чернігова 26 листопада в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако провів зустріч із представниками Світового конгресу українців (СКУ). Серед членів делегації: Президент СКУ Павло Ґрода, голова Місії Світового Конгресу в Україні Андрій Шевченко, Перший Віцепрезидент СКУ та Співголова Союзу Українських Організацій Австралії Стефан Романів, Директор Місії СКУ Сергій Касянчук, віцепрезидент СКУ у Північній Європі Роман Микитенко, президент Центрального союзу українських студентів Роман Ґрода.
— Мобілізувати зв'язки та можливості українців по всьому світу на підримку Чернігова. Ще одна важлива зустріч з цією метою — з делегацією Світового конгресу українців. Останнім часом ми зустрічаємось не з потенційними партнерами Чернігова, а вже справжніми друзями, які нам допомагають і готові робити це надалі. Світовий конгрес українців серед них. Розказав членам делегації про Чернігів під час війни, його відбудову. Гостей цікавила хронологія військових злочинів рф, які датуються 2023 роком, попри те, що активні бойові дії припинилися ще у квітні 22-го. Чому про це треба говорити? Світ має знати, що росія веде війну проти мирного населення, здійснює геноцид. Делегати СКУ — потужний голос України в світі. З їх допомогою і наше місто може розраховувати в майбутньому на підтримку, — поділився деталями зустрічі в.о. міського голови Олександр Ломако.

Офіційна частина зустрічі відбувалася у муніципалітеті. Олександр Ломако розповів членам делегації про завдані Чернігову пошкодження під час бойових дій та як відбувається відновлення.
— Для нас Чернігів та область важливі. Ми бачили як вони постраждали від російського вторгнення. Так як ви прикордоння, то дуже важливо, щоб ви були сильним та процвітаючим українським містом. Ми хотіли б після нашої зустрічі поширити більше інформації про Чернігів у світі, тому я і запитую про допомогу, яка потрібна та можливі інвестиції, — сказав під час зустрічі Президент Світового конгресу українців Павло Ґрода.

Також члени делегації відвідали школу №19, яка є однієї із найбільш постраждалих внаслідок бойових дій. Тут СКУ спільно з БО «Energy Act For Ukraine Foundation» реалізувує проєкт зі встановлення гібридної сонячної станції.
— Ідея полягає в тому, щоб зробити ставку на те, що називається «малі мережі», які зроблять окремі об'єкти більш стійкими. Цей проєкт є пілотним, якщо все піде добре, то такі з'являтимуть і в інших місцях, — зазначив голова Місії Світового Конгресу в Україні Андрій Шевченко.

Джерело: пресслужба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1707 | Теги: Чернігів, СКУ, війна, співпраця | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar