реклама партнерів:
Головна » 2020 » Травень » 10 » На кладовищі німецьких військовополонених невідомі зіпсували 37 надгробків
19:37
На кладовищі німецьких військовополонених невідомі зіпсували 37 надгробків
На кладовищі німецьких військовополонених невідомі зіпсували 37 надгробків Про це повідомив член організації «Союз пошукових загонів України», краєзнавець, який вивчає перебування німецьких військовополонених на Чернігівщині Костянтин Дерев’янко, інформує Високий Вал

«9 травня українці святкують день перемоги над нацизмом. У ці дні всі йдуть з покладанням квітів та шануванням полеглих до солдатських, братських могил та меморіалів присвячених подіям Другої Світової та Великої Вітчизняної війн.

Сьогодні мій колега Володимир прийшов вшанувати пам’ять загиблих жителів Чернігова під час 1941-1943 років, після чого навідався з такою ж ціллю до кладовища німецьких військовополонених котре знаходиться поруч, але вигляд кладовища його дуже засмутив.

Перше що йому кинулося в очі, це побиті надгробки, яких він нарахував аж 37.

Судячи з усього, хтось «порозважався», стрибаючи по старих та крихких надгробках», - розповів дослідник.

«Ще вчора увесь цивілізований світ відзначав день пам’яті та примирення, віддав шану загиблим у тій страшній війні, й в цей день ми бачимо спаплюжене кладовище німецьких полонених. Як розцінювати цей вчинок, як акт вандалізму чи свідому провокацію? Якби комунальне підприємство «Спецкомбінат КПО» ЧМР, що опікується кладовищем іноземних полонених вчасно замінило ветхі надгробки, такої неприємної події могло б не статися. Дуже шкода що в наш час меморіалам минулих війн приділяють зовсім мало уваги або зовсім про них забувають.», - підсумував Костянтин.

Заступник міського голови Олександр Ломака прокоментував згаданий вандалізм: "Очевидно, що в припадку «побєдобєсія» якісь ідіоти (іншої характеристики у мене немає) під впливом алкоголю (поруч порожні пляшки від пива та горілки) зруйнували 36 плит на могилах розстріляних під час війни німецьких військовополонених біля лижної бази в Чернігові. Так вони вчора відсвяткували 9 травня.
Керівицтво КП «Спецкомбінат» повідомили про цей випадок вандалізму до правоохоронних органів. Сьогодні вони працювали на місці злочину. Ведеться слідство.
З могилами воюють лише хворі та обмежені люди, які комусь зочуть виставити себе героями.
Пошкоджені могили обов’язково відновимо".


Фото - Володимир Вершков



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 497 | Теги: німецькі поховання, вандалізм, Чернігів, нагробки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar