реклама партнерів:
Головна » 2019 » Серпень » 16 » Область святкує 200-річчя від дня народження Григорія Ґалаґана
20:32
Область святкує 200-річчя від дня народження Григорія Ґалаґана
Область святкує 200-річчя від дня народження Григорія Ґалаґана Цими днями в Україні проходять тематичні заходи до дня народження відомого громадського діяча та мецената Григорія Ґалаґана. Для Чернігівщини вони особливі, адже саме в Сокиринцях на Прилуччині 15 серпня 200 років тому народився великий шанувальник мистецтва. З цієї нагоди в обласному художньому музеї, що носить його ім’я, сьогодні проходить урочиста Академія.

На відкриття заходу завітали виконуюча обов’язки голови Чернігівської ОДА Наталія Романова, перший заступник голови облради Валентин Мельничук, генеральний директор Національного науково-дослідного реставраційного центру України Світлана Стрєльнікова, представники закладів культури області, громадськість.

— Приємно, що двісті років від дня народження Григорія Ґалаґана ми відзначаємо широким колом, адже ця людина варта пошани. Ще за життя діяльність відомого мецената привертала до себе увагу. Згадаймо лиш заснування у Києві колегії, яка була на той час одним із кращих в Україні навчально-виховним закладом, а також гімназії у Прилуках, численних народних шкіл, — підкреслила Наталія Романова і додала, що користуючись здобутками відомого земляка, маємо докладати максимум зусиль для розвитку започаткованої ним справи — просування мистецтва.

Для гостей урочистої Академії організатори підготували творчу розважальну програму, в тому числі різноманітні майстер-класи та виставки. Найменші відвідувачі можуть погратися у традиційні старовинні українські народні ігри. Святкової атмосфери додає жива музика.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації








Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 936 | Теги: художній музей, Григорій Ґалаґан, Чернігів | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar