реклама партнерів:
Головна » 2019 » Лютий » 25 » Остаточного рішення стосовно формату проведення богослужіння в Софійському соборі не прийнято, - УГКЦ
19:40
Остаточного рішення стосовно формату проведення богослужіння в Софійському соборі не прийнято, - УГКЦ
Остаточного рішення стосовно формату проведення богослужіння в Софійському соборі не прийнято, - УГКЦ Департамент інформації Української Греко-Католицької Церкви повідомляє, що на даний час остаточного рішення стосовно формату проведення громадою нашої Церкви богослужіння в Софійському соборі 7 квітня 2019 року не прийнято.

У повідомленні також сказано: «У вирішенні цього питання УГКЦ керується нормами та вимогами державного законодавства та з повагою ставиться до почуттів наших православних братів. З метою обговорення невирішених питань планується проведення зустрічі предстоятелів УГКЦ та ПЦУ, що відбудеться після повернення Блаженнішого Святослава в Україну. До часу обговорення очільниками Церков існуючих питань офіційні коментарі не надаватимуться».

Як повідомляв веб-сайт "Чернігівський формат", Філарет закликав Святослава відмовитись від проведення прощі та звершення Божественної Літургії у соборі Святої Софії.
У своєму зверненні Патріарх Філарет висловив стурбованість цією запланованою подією, яка може викликати протистояння між православними і греко-католиками та порушити міжконфесійний діалог в Україні. На думку Патріарха, звершення греко-католицьким духовенством Божественної літургії у центрі Українського Православ'я - соборі Святої Софії може викликати спротив з боку православних українців.
Патріарх Філарет також припустив, що цю подію, з метою провокації, може використати Росія, щоб нашкодити українському народові.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 561 | Теги: Богослужіння, Філарет, УГКЦ, Софія Київська | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar