реклама партнерів:
Головна » 2019 » Серпень » 17 » Парламентські вибори на Чернігівщині. ЦВК сама визначила переможця на 210 окрузі
08:19
Парламентські вибори на Чернігівщині. ЦВК сама визначила переможця на 210 окрузі
Парламентські вибори на Чернігівщині. ЦВК сама визначила переможця на 210 окрузі Центральна виборча комісія встановила результати позачергових виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі №210 міста Прилуки Чернігівської області.
Про це повідомляє ЦВК.

"16 серпня після перерви Комісія продовжила свою роботу в режимі засідання.
Відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України", постанови ЦВК від 16 серпня 2019 року № 1880 "Про виконання судового рішення", на підставі протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях в одномандатному виборчому окрузі № 210, у тому числі з поміткою "Уточнений", протоколів окружної виборчої комісії ОВО № 210 про повторний підрахунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці Комісія встановила підсумки голосування в цьому окрузі, про що склала відповідний протокол.
На підставі зазначеного протоколу ЦВК встановила результати позачергових виборів народних депутатів України в ОВО № 210, визнавши обраним народним депутатом України Приходька Б.В.", йдеться у повідомленні ЦВК.

За інформацією Української правди, 16 серпня до Комісії надійшли звернення та скарги з ОВК округу №210. Члени комісії, кандидат у нардепи в цьому окрузі Приходько Б.В., інші суб’єкти виборчого процесу повідомили про перешкоджання діяльності комісії. До звернення додали акти і відеоматеріали.

Також того самого дня до ЦВК звернулася голова комісії округу. З її повідомлення стало відомо, що 15 серпня комісія без законних на це підстав прийняла рішення опрацювати списки виборців і витяги зі списку виборців на окремих виборчих дільницях цього округу.

Комісія розглянула ці звернення і визнала дії комісії одномандатного виборчого округу №210 такими, що не зумовлюють правових наслідків.

Передісторія:
В одномандатному виборчому окрузі №210 окружна виборча комісія не встигла перерахувати голоси і оголосити переможця у відведений для цього виборчим законом термін - до 5 серпня. ЦВК констатувала неможливість встановлення результатів у цьому окрузі.
За даними на сайті ЦВК від 6 серпня, на окрузі №210 перемагав самовисуванець Сергій Коровченко – 21,24% голосів виборців. Його найближчий суперник, самовисуванець Борис Приходько, відставав від Коровченка на 101 голос.
Кандидат Сергій Коровченко фігурував у "плівках Глазьєва" – телефонних розмовах стосовно захоплення Криму Росією, що їх записали українські спецслужби у лютому 2014 року.
Сам Коровченко поставив ці записи під сумнів і пояснив свою можливу присутність на них тим, що росіяни могли мати плани щодо нього для легітимізації псевдореферендуму. За його словами, під час анексії його не було на території півострова.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1037 | Теги: округ 210, парламентські вибори, цвк | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar