реклама партнерів:
Головна » 2020 » Грудень » 18 » Першими на Чернігівщині артплакати «Визначні діячі Української революції 1917-1921 років» отримали військові
18:33
Першими на Чернігівщині артплакати «Визначні діячі Української революції 1917-1921 років» отримали військові
Першими на Чернігівщині артплакати «Визначні діячі Української революції 1917-1921 років» отримали військові Напередодні Різдва Христового та нового року нову серію артплакатів «Визначні діячі Української революції 1917-1921 років», виданих Українським інститутом національної пам’яті, на Чернігівщині першими отримали військові.
Днями комплекти з постерами про видатних предків Північно-Східний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам’яті передав насамперед для військ оперативного командування «Північ» і Чернігівському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки (структура органів місцевого військового управління України).
До речі, не зговорюючись пам’ятну світлину з заступником військового комісара Чернігівського ОТЦК та СП, підполковником Вадимом Лільчицьким зроблено саме біля стел-стендів військовослужбовців - уродженців із Чернігівщини, які віддали своє життя в боях за незалежність України в російсько-українській війні. Зв’язок поколінь!
Також артплакати вже має Чернігівський обласний молодіжний центр, надійний та креативний партнер Інституту національної пам’яті, який активно проводить роботу з національно-патріотичного виховання молодої генерації.
«Героїчні предки — приклад для виховання нинішніх військовослужбовців, дітей і молоді. Боротьба українців за свободу в минулому – цінний досвід для нас сьогодні, коли знову зі зброєю доводиться відстоювати незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Українська революція 1917-1921 років подарувала цілу когорту вояків та воячок, якими ми всі пишаємося», — підкреслив Сергій Горобець, представник Українського інституту національної пам’яті.
До нової серії артплакатів увійшло 10 постерів із зображеннями діячів Української революції 1917-1921 років, які стояли біля витоків української армії, а саме: Всеволода ЗМІЄНКА, Володимира САЛЬСЬКОГО, Віктора ПАВЛЕНКА, Олександра ГРЕКІВА, Харитини ПЕКАРЧУК, Романа ДАШКЕВИЧА, Леоніда СТУПНИЦЬКОГО, Олександра ЗАГРОДСЬКОГО, Миколи ЮНАКІВА та Гната СТЕФАНІВА.
Нині в боротьбі з російською агресією народжується новітнє українське військо. Надзвичайно важливими є зміни, пов’язані з відмовою від радянської спадщини, які покликані відновлювати українські військові традиції.
Артплакати «Визначні діячі Української революції 1917-1921 років» – це продовження проекту з популяризації військової еліти Української революції 1917-1921 років, який Український інститут національної пам’яті спільно з освітньою платформою «Експертний Корпус» започаткував у 2018 році.
Організатор проекту: Український інститут національної пам’яті.
Художник: Михайло Дяченко.
Історична консультація: Владислав Куценко, Ярослав Файзулін, Сергій Рябенко, Іван Гоменюк, Павло Подобєд.
Над серією працювали: Аліна Карбан, Тетяна Швидченко, Роман Кулик, Анастасія Швайко, Микола Веприк, Ярослав Копаниця.
Завантажити електронну версію артплакатів можна за посиланням.

Сергій Бутко,
Український інститут національної пам’яті






Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 2404 | Теги: Чернігів, артплакати, унр, Військові | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar