реклама партнерів:
Головна » 2017 » Лютий » 17 » Після відключення чернігівської "Просвіти": хто побореться з монополістом?
08:24
Після відключення чернігівської "Просвіти": хто побореться з монополістом?
Після відключення чернігівської Хвиля обурення, викликана раптовим і безпідставним відключенням електрики в приміщенні обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, підняла ввечері і голову ОДА В.Куліча та його першого заступника Л.Сахневича. Зрештою, енергетики самі вночі підключили світло.

Чітких пояснень споживачеві так і не надали - мовляв, скоротили ліміт, не попередили, нарахували борг на інший розрахунковий рахунок. Але, звісно, дуже попросили не шуміть...

Як повідомила Анастасія Улюшева, що працює в "Громадському ТВ", всі відповідальні чиновники "Чернігівобленерго" відмовлються давати коментарі, навіть керівник прес- служби: "Пані Вікторія Гончарова, повідомила, що не може дати офіційний коментар, хоча й є прес-секретарем. Аби його отримати потрібно надіслати факсом лист на ім'я Правління Обленерго, описати чого ми хочемо й вони подумають, хто це може зробити. На мій дзвінок через хвилину на номер прес-служби вже відповіли, що це може зробити комерційний директор Роман Бондар. Однак сам пан Роман виявився не на робочому місці, а через 2 години його секретар повідомила, що начальника не буде до понеділка точно... Кудись зник раптово пан Роман... Цікаво, що такого термінового сталося?"

Відомий журналіст Олег Головатенко так коментує абсурдну ситуацію з монополістом - енергетиком: "Грьобаний цирк якийсь. Стаєш клієнтом? Винен! Ось тобі плата за підключення до електромереж! Багато споживаєш? На тобі не знижку, а подвоєний тариф чи навіть штраф! Ринок кажете? Епічєскій монопольний колгосп, який набрид позавчора. У цивілізованій спільноті в суд і шалені відшкодування. Але про що це я?"

Президент Чернігівської регіональної торгово- промислової палати Костянтин Іванов: "Власники ПАТ "Чернігівобленерго" - кіпрські оф-шори, офіційно. Тому про Григоришина усі в курсі, але де-юре він не при ділах. Тільки вдумайтесь, енергетикою нашого краю керують якісь кіпріоти, яких у Чернігові ніхто у очі не бачив і не побачить. На селекторі із Гройсманом, який він проводив із головами усіх ОДА держави, та спитав про одну головну проблему стримування економічного розвитку регіону, В.Куліч сказав - монополіст "Чернігівобленерго". Але Гройсману Григоришин виявився не по зубах...Тут тільки згуртована громада, усієї Сіверщини, здатна перемогти".

Між тим, депутати Львівської обласної ради звернулися до всеукраїнської влади з вимогою припинити дерибан державних підприємств і повернути в державну власність стратегічні підприємства. До таких, безумовно, належить і "Чернігівобленерго".

Депутати виступають за заборону приватизації стратегічних та прибуткових державних підприємств; повернення в державну власність стратегічних підприємств: виробників електричної і теплової енергії, обленерго, облгазів, водоканалів; повернення в державну власність незаконно приватизованих підприємств. Чи наважиться на таке звернення Чернігівська обласна рада?

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Сіверщина"



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 791 | Теги: електроенергія, Просвіта, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar