реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 12 » Почався сезон учнівських олімпіад
19:32
Почався сезон учнівських олімпіад
Почався сезон учнівських олімпіад Канікули, врешті, закінчилися. Батьки зітхнули із полегшенням, відправивши дітей до школи. Учні житимуть тепер в очікуванні наступних — весняних вакацій. Для декого з дітей школи відкрилися на два дні раніше терміну – традиційно в останні вихідні різдвяних канікул розпочався сезон олімпіад. Відкрили його змагання з української мови та літератури у ліцеї №15.
Деяким учням не вдалось до кінця «догуляти» зимові канікули, адже як завжди, в кінці різдвяної двотижневки розпочався третій (обласний) тур Всеукраїнських олімпіад зі змагань з української мови і літератури. Як і в попередні роки, зареєстровано на участь було 123 дитини і, як завжди, приїхало трохи менше – з різних причин.
Платою за перерву в канікулах для учнів стануть додаткові бали при вступі до вишів – звісно, за умови отримання призового місця хоча б на одному з етапів.
Цього року скоротили кількість предметних олімпіад – з правознавства, трудового й фізичного навчання і зарубіжної літератури змагання проводитись не будуть. Загалом же чернігівські діти на досить хорошому рахунку, говорить начальний обласного управління освіти і науки Анатолій Заліський. Наприклад, минулого року вони привезли три дипломи зі всеукраїнського етапу олімпіади з української мови і літератури.
Багато хто з учасників уже не вперше бере участь в олімпіаді і, здається, вони не хвилювались взагалі. Вони чітко розуміють, як важливо знати рідну мову на високому рівні.

За матеріалами: ЧОДТРК



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1040 | Теги: українська мова, Чернігівщина, освіта | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar