реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 27 » Попередні результати виборів у Ніжині
20:25
Попередні результати виборів у Ніжині
Попередні результати виборів у Ніжині 25 жовтня в Ніжині відбулися місцеві вибори. Явка виборців в Ніжині – 33,9 %. Зазначимо, що вперше вибори проводилися за новою виборчою системою.

Вибори Ніжинського міського голови
25 жовтня ніжинці обирали мера міста. На крісло міського голови претендувало 12 кандидатів. За попередніми результатами діючий мер А. Лінник набрав близько 25%. В. Івашин (самовисуванець) – на другому місці з результатом 19%. М. Донченко – 9%, Г. Дудченко – 7,6% (представник «Самопомічі»), І. Смаль та О. Безпалий отримали близько 7% кожен. Представник «Укропа» Ю. Галата набрав близько 5%. Далі по рейтингу – представниця «Нашого краю» І. Онокало з результатом 3,5 %. Трішки більше, ніж І. Онокало набрав представник «Громадянської позиції» О. Баранков. Його результат – 3,8%. Ю. Хоменко з «ДемАльянсу» займає передостаннє місце, не набравши навіть 3%. Ю. Будяков – «опозиційний кандидат» не має і 1 відсотка виборців, які за нього віддали свій голос.

Вибори депутатів до Чернігівської обласної ради
34,9 % ніжинців проголосувало за депутатів до Чернігівської обласної ради по 5 округах міста. Результати виглядають наступним чином:
«БПП» Солідарність» отримує 16,7%,
ВО «Батьківщина» має 15,8%
Радикальна партія Олега Ляшка – 15,4%
Політична партія «Укроп» – 13,6%

Серед кандидатів в обласну раду перемогу отримали Охонько Сергій (ВО «Батьківщина»), який переміг на всіх 5 дільницях; Копиця Наталія («БПП «Солідарність») із шести дільниць, що входять до її округу перемогла на 4, та Самойленко Олександр («БПП «Солідарність»)переміг на 3 своїх дільницях із 5.

Вибори депутатів до Ніжинської міської ради
Що стосується виборів до Ніжинської міської ради, то п’ятивідсотковий бар’єр подолали 8 партій: «БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина», Радикальна Партія Ляшка, «Укроп», «Самопоміч», ВО «Свобода», «Наш Край», «Опозиційний блок».

Необхідного відсотку для того, щоб зайти в раду, не набрали такі політичні партії, як «ДемАльянс», «Нова держава», «Громадянська позиція», «Народний Рух», «Народна опозиція», «Аграрна партія», Політична партія «Відродження».

Даний відсоток вирахуваний із кількості голосів, поданих за політичну партію.

Рейтинговий список виглядає так:
«БПП «Солідарність» отримує 16, 6% голосів за кандидатів до Ніжинської міської ради.
ВО «Батьківщина» набрала 13,6%,
Радикальна партія Олега Ляшка має 12,7%,
Об’єднання «Самопоміч» – 12,5 %,
ВО «Свобода» – 8%,
Політична партія «Укроп» – 7,8 %,
«Наш край» – 7, 6%,
Політична партія «Опозиційний блок» – 5,4%.

Якщо проаналізувати результати політичних партій по кількості зайнятих перших місць на виборчих округах, то «БПП «Солідарність», а точніше кандидати від цієї політичної партії виграли на 14 округах із 36, 9 округів – за представниками ВО «Батьківщина». Радикальна партія взяла 6, а кандидати від «Самопомічі» перемогли на 5 виборчих округах. На 31 окрузі перше місце поділили кандидати від «БПП Солідарність» та ВО «Батьківщина». З огляду на виборчу систему, нагадаємо, що не завжди кандидат, який переміг у себе в окрузі, проходить до міської ради.

Якщо взяти персонально за відсотком отриманих голосів виборців, то найбільшою підтримкою ніжинців залучилися: кандидат до Ніжинської міської ради від «БПП «Солідарність» І. Коробка (керівник Ніжинського МНС)– 32,9% який балотувався по мікрорайонну Космонавти; кандидат від ВО «Батьківщина» С. Охонько (підприємець) — 31,2 %, ЗОШ №15; кандидат від «БПП «Солідарність» А. Гомоляко ( вчитель ЗОШ №15) отримав 30,8 %, які балотувалися по ЗОШ №15 та ЗОШ №2.

Нагадаємо, що це лише попередні результати, офіційні чекаємо від Ніжинської міської виборчої комісії та Чернігівської обласної виборчої комісії (результати по виборам до Чернігівської обласної ради).

Що вплинуло на результати виборів
Величезна кількість порушень не могла не вплинути на результати виборів 2015. Це і підкуп виборців, і незаконна агітація в день виборів, і так звані «каруселі», що спостерігалися не на одній із дільниць. Ще один момент, який може несподіваним чином вплинути на результати виборів — нова виборча система. Існує ймовірність, що частина голосів виборців буде втрачена через ненавмисне псування бюлетенів виборцями, які не розібралися в нових правилах.
Крім іншого, вибори ознаменувалися низькою явкою.

Джерело: Нежатин



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1451 | Теги: вибори, Ніжин, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar