реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 13 » Правоохоронці затримали групу шахраїв - "ляльководів". Фотофакт
18:16
Правоохоронці затримали групу шахраїв - "ляльководів". Фотофакт
Правоохоронці затримали групу шахраїв - Працівники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області затримали групу шахраїв, які скоїли два десятки шахрайств за допомогою «кукли» з фальшивими грошима.

До чергової частини Чернігівського міського відділу періодично почали надходити заяви від жінок, постраждалих від однотипних шахрайських дій. Незнайомці, використовуючи фальшиві грошові кошти (так звані «кукли»), заволодівали золотими прикрасами потерпілих.

В процесі роботи правоохоронців над розкриттям цієї серії злочинів увагу оперативників привернув один із наркозалежних чернігівців, який останнім часом систематично здавав золоті прикраси до ломбарду. Працівники міліції встановили, що золото він отримував від свого знайомого, такого ж наркозалежного, раніше судимого за шахрайства, стаж ув’язнення якого налічує близько 20 років.

В ході подальшої перевірки правоохоронці встановили схему скоєння шахрайств. Потерпіла йшла по вулиці. Повз неї пробігав невідомий чоловік, і у нього з кишені раптом випадав невеликий пакунок. Крізь прозору оболонку було видно контури доларових купюр всередині. Жінка, як правило, починала кликати цього чоловіка, аби повернувся та підібрав загублене, однак той ніби не чув.

В цей час до жінки підходив інший чоловік-шахрай, поводився так, ніби теж був свідком випадання пакунка з грошима, і пропонував поділити ці гроші. Деякі жінки відмовлялися, посилаючись на непорядність такого вчинку. Тоді незнайомець казав, що знає того, хто загубив пакунок. Це – «міняла», він людей дурить. Такий аргумент діяв на заявниць, і вони погоджувалися розділити знайдене.

В подальшому чоловік згадував про невідкладну справу, і пропонував жінці тимчасово потримати у себе весь пакунок, щоб розділити гроші потім, після його повернення. Поки що ж, як гарантію порядності, просив жінку зняти й віддати йому золоті прикраси — ніби «у заставу». Як не дивно, зазвичай жінки погоджувалися і віддавали золото. Коли ж вдома діставали купюри з пакунку, «долари» виявлялися сувенірними.

Лише одна з потерпілих відразу запідозрила обман і почала протестувати. Однак шахраї й тут не відмовилися від злочинного задуму, а просто пограбували жінку, зірвавши сережки з вух.

На даний час правоохоронці довели причетність зловмисників до двох c половиною десятків шахрайств, двох пограбувань та крадіжки. 44-річний організатор злочинів затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Спільники дали правдиві свідчення та повідомили, що здобуті злочинним шляхом кошти витрачали на наркотики.

За фактами злочинних дій відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 186 (грабіж), частиною 1 статті 190 (шахрайство) та частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Максимальна санкція найтяжчої з них — позбавлення волі на строк до чотирьох років.
Ведеться досудове розслідування.

За інформацією УМВС України в Чернігівській області





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1238 | Теги: Чернігівщина, Кримінал, шахраї | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar