реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 13 » Про жнива та озиму посівну на Чернігівщині
18:08
Про жнива та озиму посівну на Чернігівщині
Про жнива та озиму посівну на Чернігівщині Аграрії Чернігівщини продовжують збирання зернових культур. Станом на 12 жовтня обмолочено 407 тисяч гектарів (60% до прогнозу). Зібрано 1704 тисячі тонн зерна, при середній врожайності – майже 42 центнери з гектара. Повідомляє Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Найвища урожайність зберігається у Бобровицькому – 63,5 ц/га, Прилуцькому – 60,2 ц/га, а також Ічнянському районі – 52 ц/га. Наразі аграрії завершують збирання гречки і проса. Урожайність гречки менша минулорічної на 0,3 ц/га, але вища прогнозу на 3 ц/га. Натомість просо перевищило і минулорічні, і прогнозовані показники.

Продовжується збирання кукурудзи, соняшника та сої. Усі ці культури також перевищили прогнозовані показники.

Товаровиробники області завершили і заготівлю сінажу, сіна та силосу.
Щодо матеріально-технічного забезпечення осінньо-польових робіт, то на сьогодні на ринку області є в достатній кількості нафтопродуктів і господарства їх купують по мірі надходження обігових коштів.
Готовність техніки майже 99%. Забезпеченість засобами захисту рослин становить 110% до потреби. Минулорічному рівню відповідає і забезпеченість мінеральними добривами.
Попри погодні негаразди сільгосппідприємства всіх районів області продовжують посів озимих культур урожаю майбутнього року. Зокрема, засіяно вже 90% прогнозованого обсягу. Зокрема, пшениці — близько 170 тисяч гектар, жита — понад 23 тисячі гектар.



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 961 | Теги: Чернігівщина, посівна, озимина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar