реклама партнерів:
Головна » 2020 » Грудень » 24 » Програма реалізації громадського бюджету у Чернігові на наступні п’ять років затверджена
22:42
Програма реалізації громадського бюджету у Чернігові на наступні п’ять років затверджена
Програма реалізації громадського бюджету у Чернігові на наступні п’ять років затверджена Чернігівська міська рада сьогодні, 24 грудня, затвердила Програму реалізації громадського бюджету (бюджету участі) у місті Чернігові на 2021-2025 роки.

Як ми вже повідомляли, термін попередньої Програми закінчився, тому наразі є потреба прийняти нову, яка буде діяти наступні п’ять років. Основною відмінністю нової програми від попередньої є визначення відсотку обсягу видатків на реалізацію проектів-переможців. Тепер обсяг видатків на реалізацію проектів-переможців буде у розмірі 3% обсягу видатків бюджету розвитку спеціального фонду міського бюджету, затвердженого рішенням Чернігівської міської ради про міський бюджет м. Чернігова на поточний бюджетний рік, за виключенням обсягів місцевих запозичень, платежів, пов’язаних з виконанням гарантійних зобов’язань міста, та міжбюджетних трансфертів з відповідним співфінансуванням. До цього часу такий обсяг становив 1% від затвердженого обсягу власних та закріплених доходів загального фонду міського бюджету.

Також у рамках цієї міської Програми тепер виділятимуться кошти й на інформаційну кампанію та заходи з реалізації програми. На це буде спрямовано 500 тис. грн (щороку – 100 тис. грн).

Під час обговорення цього питання депутати запропонували на наступний рік продумати механізм подальшої підтримки важливих проєктів після виконання в рамках бюджету участі. Наприклад, таких як «Зелена сцена», який вже давно став брендом нашого міста, та інших подібних. Оскільки такі заходи - не просто заходи громадської участі, а й ті, які сприяють економічному відродженню міста Чернігова.

Цю пропозицію прокоментував секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, який є також керівником робочої групи з питань бюджету участі. Він нагадав, що часто саме так і відбувається. Той же проєкт «Зелена сцена», як переможець загальноміського голосування, фінансувався в рамках Бюджету участі. Потім, коли він не отримав підтримку від містян і коли його організатори зверталися до міської ради, також отримував підтримку від міста.

- З міського бюджету виділялися кошти на цей проєкт неодноразово, практично кожного року. Завжди, коли зверталися ініціатори цього чудового проєкту, ми його підтримували, - зазначив він.

Олександр Ломако додав, що надалі під час підготовки проєкту оновленого Положення про громадський бюджет робочою групою, до складу якої також входять представники громадськості й депутатського корпусу і з якою налагоджений конструктивний діалог, обов’язково будуть враховані всі слушні пропозиції. Крім того, усім депутатським фракціям буде запропоновано додати до цієї робочої групи свого представника чи самому долучитися до неї.

- Зараз ми плануємо переформатувати Положення - для того, щоб враховувалися й інші напрямки діяльності, а для закладів освіти окремо виділити якусь частину, - сказав секретар міської ради.

Нагадаємо, що Програма реалізації бюджету участі дає можливість людям, які постійно проживають у Чернігові, реалізувати ідеї, які можуть покращити наше місто, окремий район чи вулицю. Підтвердженням цьому є п’ятирічний успішний досвід громадського бюджетування.

За матеріалами прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1776 | Теги: Чернігів, депутати, громадський бюджет | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar