реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 20 » Прокуратура надасть правову оцінку законності будівництва в історичній частині міста Чернігова
19:02
Прокуратура надасть правову оцінку законності будівництва в історичній частині міста Чернігова
Прокуратура надасть правову оцінку законності будівництва в історичній частині міста Чернігова У прокуратурі області перебуває на контролі стан досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом порушень при передачі та забудові земельної ділянки напроти Єлецького монастиря по вулиці Князя Чорного, 4а у м. Чернігові.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області

Встановлено, що рішеннями Чернігівської міської ради від 31.07.2014 та 04.06.2015 КП «Чернігівбудінвест» надано дозвіл на розробку, а потім і затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,22 га по вулиці Князя Чорного, 4а в м. Чернігові для будівництва багатоповерхового житлового будинку з об’єктами соціального призначення.

У подальшому комунальне підприємство як замовник уклало договір про спільну діяльність з однією з приватних будівельних компаній, яка стала безпосереднім виконавцем робіт з будівництва.
Згідно з інформацією Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації передана під забудову земельна ділянка знаходиться в охоронній археологічній зоні № 2 та містить частину пам’ятки археології місцевого значення ІХ-ХVІІІ ст. (передгороддя № 1е стародавнього міста Чернігова), взяту на облік розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 28.12.1998.

Наразі земельні роботи проводяться без погодження проекту будівництва з відповідними органами влади та контролю.

З метою припинення незаконної забудови Департаментом культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації внесено припис, який забудовником залишено без розгляду.

Задля надання об’єктивної оцінки фактам порушення законності при передачі земельної ділянки під забудову прокуратурою міста Чернігова розпочато кримінальне провадження, у рамках якого призначена та триває земельно-технічна експертиза.

Для прискорення розслідування прокуратурою області витребувано та вивчено матеріали кримінального провадження. Хід досудового слідства заслухано на оперативні нараді у керівництва прокуратури області. За результатами розроблено комплекс системних заходів, спрямованих на якнайшвидше встановлення всіх обставин справи та ступеню вини конкретних посадових осіб, відшкодуванню заподіяних злочином збитків.
Стан слідства перебуває на контролі прокуратури області.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1069 | Теги: забудова, Єлецький монастир, прокуратура, Чернігів | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar