реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 17 » Прокуратура завадила приватизації земель історико-культурного призначення без проведення археологічних досліджень
18:19
Прокуратура завадила приватизації земель історико-культурного призначення без проведення археологічних досліджень
Прокуратура завадила приватизації земель історико-культурного призначення без проведення археологічних досліджень За прийнятим апеляційним судом області рішенням у власність держави повернуто ще одну неправомірно відчужену земельну ділянку.
Прокуратура області відстояла в суді позицію про неможливість передачі у приватну власність земель історико-культурного призначення без проведення належних археологічних досліджень.
Зверненню прокурора до суду передувало вивчення законності рішень Чернігівської міськради з земельних питань. Встановлено, що одним із них у приватну власність під забудову в м. Чернігові особі передано близько 0,10 га земель, які відносяться до особливо цінних. Приватизована ділянка знаходиться у межах території пам’ятки археології місцевого значення та в охоронній археологічній зоні.

Передача таких земель історико-культурного призначення у приватну власність без проведення належних археологічних досліджень прямо заборонена нормами Земельного кодексу України.

«У цій справі втручання у здійснення права власності є виправданим і повною мірою відповідає суспільним інтересам як таке, що спрямоване на захист від незворотного та цілком ймовірного знищення об’єкта культурної та археологічної спадщини внаслідок здійснення власником земельної ділянки будівельних та земляних робіт без проведених належних археологічних досліджень пам’ятки», — говориться в рішенні суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 962 | Теги: прокуратура, Чернігів, земельні ділянки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar