реклама партнерів:
Головна » 2016 » Серпень » 20 » Прокуратурою розпочаті кримінальні провадження за фактами самовільного зайняття земель
20:54
Прокуратурою розпочаті кримінальні провадження за фактами самовільного зайняття земель
Прокуратурою розпочаті кримінальні провадження за фактами самовільного зайняття земель Органами прокуратури області постійно проводиться робота, спрямована на захист економічних інтересів держави у сфері використання земель, інформує прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Встановлено непоодинокі випадки коли землекористувачі, не укладаючи договорів оренди, використовують земельні ділянки державної чи комунальної власності в своїй господарській діяльності та не сплачують кошти до бюджету у вигляді орендної плати чи земельного податку.

Лише за останній тиждень прокурорами на території Куликівського та Чернігівського районів виявлено 8 фактів самовільного зайняття та використання у виробництві сільгосппродукції майже 500 га сільгоспугідь. Внаслідок таких дій бюджету завдано збитки на суму 370 тис грн.

З метою встановлення причетних до вчинення злочинів осіб та відшкодування шкоди за вказаними фактами розпочато 8 кримінальних проваджень (ст. 197-1 КК України). Досудове розслідування доручено відповідним територіальним органам ГУ Національної поліції в області, процесуальне керівництво здійснюють органи прокуратури області.

Наголошуємо, що допущення таких порушень й надалі не залишатиметься без відповідного прокурорського реагування, пов’язаного з вжиттям заходів, як кримінального так і цивільно-правового характеру.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 784 | Теги: Чернігівщина, прокуратура, земля | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar