реклама партнерів:
Головна » 2022 » Вересень » 24 » путін показав, що йтиме шляхом ескалації
19:29
путін показав, що йтиме шляхом ескалації
путін показав, що йтиме шляхом ескалації Колись путін сказав, що найбільша трагедія ХХ століття - це розпад Радянського союзу. Скоро наступник путіна на посаді очільника росії (або того, що від неї залишиться) назве напад на Україну 24 лютого 2022 року найбільшою трагедією століття XXI.
Цього тижня путін очікувано показав, що йтиме шляхом ескалації. Мобілізуючи близько мільйона росіян він напружує внутрішню ситуацію і дуже ризикує. Але цим він намагається показати Заходу - погоджуйтеся на мої умови, бо готовий продовжувати цю війну ще довго. А якщо… Тут ми почули погрозу застосувати ядерну зброю. Насправді, ці заяви демонструють, як погано справи йдуть у путіна та те, що він усвідомлює, наскільки катастрофічним виявилося його рішення розпочати війну. Але він уже не може зупинитися. Він поставив на цю війну все. Хороших варіантів у диктатора вже не лишилося.
Кожен крок путіна погіршує його становище. Смерть для режиму, який КГБ вибудовувало понад 20 років стає практично неминучою. Порушена базова суспільна угода путіна та росіян: «Не цікавтеся політикою, не прагніть свобод та демократії, а я вам гарантую мир, стабільність та більш-менш забезпечене життя». Фактично, режим путіна втратив свою легітимність в суспільстві. Найбільша небезпека тепер полягає в тому, що в росії немає жодного способу зміщення божевільного диктатора. Ні Політбюро, ані легітимного наступника, лише найбільший ядерний арсенал в світі.
На міжнародній арені росія опиняється все в більшій ізоляції. І ядерні погрози лише її поглиблюють. З Заходом все зрозуміло. Надія росії розколоти країни НАТО вже давно зазнала поразки, а газовий шантаж не спрацює, це вже очевидно. Але цього тижня проявилися і великі проблеми, з якими путін стикнувся на Сході. Казахстан публічно дав зрозуміти, що тепер для нього головний партнер Китай, а не росія. Зростає вплив Туреччини в регіоні, а Азейбарджан відкрито ігнорує миротворчу роль росії на Південному Кавказі. Лідери Китаю та Індії публічно дистанціюються від путіна, а його єдиний союзник Лукашенко так і не наважився ввести свою армію в Україну, скільки б зусиль не доклав для цього особисто путін.
Своїми останніми діями путін лише сприяє своєму статусу «світового ізгоя». І щоб вийти з ізоляції росія повинна буде пройти шлях денуклеризації та денацифікації. Тому, початок війни росії проти України стане найбільшою катастрофою ХХІ століття. В першу чергу, для російського народу.

Олександр Ломако



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1209 | Теги: мобілізація, Путін, російсько-українська війна, Олександр Ломако | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar