реклама партнерів:
Головна » 2018 » Жовтень » 9 » Ситуація на Ічнянщині: інтенсивність вибухів на 6-му Арсеналі значно зменшилась
09:10
Ситуація на Ічнянщині: інтенсивність вибухів на 6-му Арсеналі значно зменшилась
Ситуація на Ічнянщині: інтенсивність вибухів на 6-му Арсеналі значно зменшилась Станом на 9:00 інтенсивність вибухів значно зменшилась, спостерігається задимленість. Лунають вибухи боєприпасів до стрілецького озброєння, повідомляє Управління зв’язків з громадськістю ЗС України.

Цивільних мешканців району евакуйовано до населених пунктів Іржевець, Парафіївка та Івангород.
За інформацією прес-служби ДСНС України, евакуйовано близько 12 тис. осіб. Інформація щодо жертв та постраждалих не надходила.

З 04 год. 22 хв. закрито повітряний простір в радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинено.

О 05 год. 30 хв. отримано підтвердження про відключення електро- та газопостачання в населених пунктах, що попадають в зону можливого ураження.

Як вже повідомлялося, до локалізації надзвичайної ситуації на 6-му арсеналі залучено 1 штатний пожежний танк ГПМ-54, ще 4 пожежних танки заплановано та найближчим часом будуть доставлені та посилять заходи з локалізації. Також працює 1 автоцистерна на базі автомобіля КАМАЗ і дві автоцистерни на базі автомобіля МАЗ.

З Ічні та найближчих населених пунктів евакуйовано близько десяти тисяч осіб. Зокрема, особовий склад арсеналу, мешканці, які проживають на адміністративній території арсеналу евакуйовані в населений пункт Буди (за попередніми підрахунками близько 860 чоловік).

До евакуації населення залучено понад 20 автобусів Ічнянської районної державної адміністрації Чернігівської області та вживаються всіма службами у взаємодії з оперативним штабом скоординовані заходи для убезпечення як особового складу арсеналу, так і місцевих мешканців.

Жертв, поранених, травмованих та загиблих серед військовослужбовців, працівників Збройних Сил України та місцевого населення немає, матеріальні збитки — уточнюються.

Оперативна група на чолі з начальником Генерального штабу Збройних Сил України працює на місці надзвичайної події.

Просимо засоби масової інформації використовувати лише правдиву та перевірену інформацію.

Контактний телефон для довідок та уточнень (для громадян):
(044) 454-46-69 — Відділ морально-психологічного забезпечення Озброєння Збройних Сил України.

О 3 годині 30 хвилин надійшла інформація від начальника 6-го арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області стався вибуху на технічній території. Масштаб уточнюється. Оперативно повідомлені всі відповідні служби та органи місцевої влади. Здійснюється евакуація людей. Розгорнуто штаб ліквідації надзвичайної події.
Проводяться відповідні обмежувальні заходи по всій території Чернігівської області та вздовж державного кордону.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 633 | Теги: вибух, Ічня, боєприпаси | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar