реклама партнерів:
Головна » 2018 » Серпень » 13 » Сновськ – клуб залізничників – дерев’яний шедевр
15:17
Сновськ – клуб залізничників – дерев’яний шедевр
Сновськ – клуб залізничників – дерев’яний шедевр Місто Сновськ відоме з давніх давен, воно розташоване на річці Снов. В період Київської Русі – добре укріплене містечко Чернігово-Сіверщини.
В 17 столітті за ці землі воювала Польща з Московією. Сновськ – батьківщина «червоного» командира Миколи Щорса. В 1935 році місто було перейменовано на «Щорс», але в наші дні у 2016 році місто повернули історичну назву.
На початку 20 століття через місто проклали залізницю. Навколо залізниці почала розвиватись і розростатись місто. Велику частину населення міста складали – залізничники. Для них був побудований клуб. Дерев’яний будинок залізничного клубу споруджено в 1927 році майстром Л. Веселовим, який також будував у місті залізничну станцію, міст і церкву.
Сновський клуб залізничників послужив декорацією залізничної станції під час зйомок російського телесеріалу «Важкий пісок», частина дії якого відбувається в дореволюційному Сновську.
Сама будівля «Г-подібної» форми, видовжена в напрямку залізничної колії. Зроблена з дерева в формах «народної дерев’яної архітектури» притаманної для Полісся. Споруда занепадає та руйнується. Проїжджаючи в поїзді поряд з клубом залізничників складається враження – немовби потрапляєш в дореволюційні часи, в часи коли дерево було основним будівничим матеріалом, у часи коли майстри тонко робили свою роботу.

Джерело: ukrainaincognita



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 879 | Теги: Сновськ, історія, Цікаво | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar