реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 30 » Стан озимини в області та прогнози щодо її перезимівлі
20:00
Стан озимини в області та прогнози щодо її перезимівлі
Стан озимини в області та прогнози щодо її перезимівлі Несприятливі погодні умови спричинили непросту ситуацію на озимому полі області. За результатами моніторингу агрономічної служби районів лише 22% озимих культур на зерно знаходяться у доброму стані. Трохи більше половини — наразі перебувають у задовільному стані, а 24% — є слабкими та зрідженими.
Повідомляє Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.
На сьогодні озимі культури знаходяться у стані зимового спокою, але нестабільні агрометеорологічні умови знижують її стійкість. Це може призвести до часткового або повного пересіву ярими культурами слабких та зріджених посівів озимої пшениці та жита на площі до 54-ох тисяч гектарів.
Із озимим ріпаком ситуація гірша. Адже на сьогодні вже повністю загинуло 17% посівів цієї культури. Фахівці припускають, що більш за все, до кінця зими, загине ще понад 12 тисяч гектарів. У цілому, лише 31% посіяних обсягів озимого ріпаку знаходяться в задовільному стані та мають непогані шанси вижити.
Загалом же під урожай 2015 року аграрії області посіяли понад 225 тисяч гектарів озимих на зерно. У тому числі пшениці — майже 200 тисяч гектарів, жита — більше 24 тисяч гектар, а ще понад 2 тисячі гектарів ячменю і 6 гектарів озимої вики.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1123 | Теги: Чернігівщина, ріпак, озимина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar