реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Свято захисників України в Чернігові
18:49
Свято захисників України в Чернігові
Свято захисників України в Чернігові Вчора Чернігівщина разом з усією країною відзначала День захисника України. В обласному центрі святкові заходи розпочались з урочистого покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку, до пам'ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України», до меморіальних стендів чернігівцям, загиблим у зоні проведення АТО та учасникам Революції Гідності, до Братської могили воїнів, полеглих при визволенні Чернігова від нацистських окупантів.
Оглянувши виставку військової техніки, присутні на головній площі Чернігова могли насолодитися дефіле оркестру ВМЦ сухопутних військ ЗСУ.

Під час урочистих зборів, що відбулись в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка, було вручено державні нагороди учасникам АТО, військовослужбовцям, правоохоронцям, волонтерам. Особлива увага і шана — родинам, які втратили на Сході України своїх рідних.

— Пам’ять про загиблих захисників завжди житиме у наших серцях. Вони навіки залишаться втіленням мужності і патріотизму для вдячних нащадків.

Низько вклоняємось родинам полеглих героїв. Ми зробимо все можливе, щоб ця жертва не була марною, щоб мир і спокій запанували на українській землі, — запевнив голова облдержадміністрації Валерій Куліч.
Протягом дня в Чернігові тривали святкові заходи: виставка-продаж виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва та фотовиставки, концертні програми та фестиваль активних видів туризму, «Козацькі розваги», презентація козацьких куренів та пригощання козацьким кулішем; кінноспортивне шоу. І всюди у центрі уваги були захисники України, кожен прагнув висловити їм свою вдячність і повагу.
Указом Президента України від 4 червня 2015 № 311 капітан Пащенко Олександр Михайлович нагороджений орденом Богдана Хмельницького Ш ступеню (посмертно).

Указом Президента України від 22 вересня 2015 року № 553 старшина Кеслер Віктор Олександрович нагороджений орденом «За мужність» Ш ступеню (посмертно).

Ордери та ключі від квартир вручено cім’ям військовослужбовців, які загинули, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України:
- прапорщика Женжерухи Володимира Михайловича;
- підполковника Яжука Миколи Петровича;
- підполковника Соснюка Віктора Володимировича;
- сержанта Пономаренка Олександра Степановича;
- старшого сержанта Савченка Юрія Борисовича.

Орденом «За заслуги» І ступеня нагороджено Дериземлю Андрія Васильовича – спортсмена Чернігівської обласної школи вищої спортивної майстерності.

Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено:
Зубенка Олександра Григоровича
- водія відділення забезпечення Чернігівського обласного військового комісаріату, старшого солдата;

Кореня Юрія Михайловича
- офіцера відділу оперативного та територіальної оборони Чернігівського обласного військового комісаріату, старшого лейтенанта;

Кульбаку Ярослава Володимировича
- головного державного ревізора-інспектора відділу прогнозування, аналізу та координації забезпечення доходів і зборів координаційно-моніторингового управління Головного управління ДФС у Чернігівській області;

Лільчицького Вадима Ігоровича
- заступника військового комісара по роботі з особовим складом – начальника групи по роботі з особовим складом та громадськістю Чернігівського обласного військового комісаріату, підполковника;

Петрика Станіслава Петровича
- начальника відділу активних заходів оперативного управління Головного управління ДФС у Чернігівській області;

Ширманова Олександра Петровича
- водія-кранівника відділення ліквідації наслідків аварій аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернігівській області, старшину служби цивільного захисту.

Подяку голови обласної державної адміністрації оголошено:
Воробйову Сергію Олександровичу
- волонтеру, м.Чернігів;

Мазку Василю В’ячеславовичу
- водію медичного пункту Чернігівського прикордонного загону, старшому солдату;

Обушному Геннадію Михайловичу
- волонтеру, м.Чернігів;

Романенку Сергію Миколайовичу
- начальнику військового наряду патрульного взводу патрульної роти 3 батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України, старшому прапорщику;

Савченку Юрію Андрійовичу
- старшому інструктору взводу забезпечення навчального процесу роти забезпечення навчального процесу навчального батальйону 8 навчального центру Державної спеціальної служби транспорту;

Стадніковій Ларисі Михайлівні
- волонтеру, м.Чернігів;

Стаценку Ігорю Миколайовичу
- старшому офіцеру відділення технічного та криптографічного захисту інформації відділу зв’язку, автоматизації та захисту інформації штабу Чернігівського прикордонного загону, майору;

Тавлую Станіславу Васильовичу
- волонтеру, м.Чернігів;

Третяку Віктору Петровичу
- електромонтеру з ремонту і обслуговування електроустаткування взводу бойового та матеріально-технічного забезпечення 3 батальйону військової частини 3066 Національної гвардії України, службовцю;

Черенько Ірині Григорівні
- волонтеру, м.Чернігів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1219 | Теги: козаки, Чернігів, День захисника України | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar