реклама партнерів:
Головна » 2017 » Квітень » 3 » У Чернігівській міській бібліотеці виставка видань про Українську революцію
07:37
У Чернігівській міській бібліотеці виставка видань про Українську революцію
У Чернігівській міській бібліотеці виставка видань про Українську революцію Цікаву та інформативну виставку видань і публікацій до 100-річчя Української революції 1917-1921 років підготували співробітники Чернігівської центральної міської бібліотеки імені Михайла Коцюбинського.
Саме таке враження виникло 30 березня під час ознайомлення з нею.

Особливу увагу привернув тематичний куточок «УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ». Представлені там книги і газетні публікації науковців і краєзнавців корисні всім зацікавленим читачам, а особливо вчителям історії, працівникам закладів культури, журналістам і представникам місцевих органам влади.

Нагадаю, що відзначати 100-річчя Української революції 1917-1921 років на державному рівні будемо впродовж всіх 2017-2021 років. Мета цього святкування: не тільки данина пам’яті про славетні і водночас драматичні і трагічні сторінки нашої історії, вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, а НАСАМПЕРЕД вивчення досвіду і уроків Української революції, розуміння тих помилок і хибних ідей й рішень, що привели до поразки тодішню українську державу. ЦЕ ТРЕБА НАМ СЬОГОДІ.

Єдина сумна думка не дає спокою, коли знайомишся з цією та іншими виставками про віхові події української історії, підготовлені відданими своїй справі фахівцями бібліотек: НАСКІЛЬКИ МАЛО ВИДІЛЯЄТЬСЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ НА ПРИДБАННЯ НОВИХ КНИГ! Адже знання (в умовах сучасної перманентної інформаційної війни) – це сила, зброя, захист і перемога…

Сергій Бутко, Український інститут національної пам’яті







Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 929 | Теги: бібліотка, Українська революція, Чернігів | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar