реклама партнерів:
Головна » 2017 » Лютий » 4 » У Чернігові 18 лютого відбудеться фестиваль сала!
16:49
У Чернігові 18 лютого відбудеться фестиваль сала!
У Чернігові 18 лютого відбудеться фестиваль сала! Обласна агенція регіонального розвитку «Вектор» та Центр громадських ініціатив за підтримки облдержадміністрації та міської ради започатковують проведення у Чернігові, на території відкритого громадського простору «Publik Space «RemZavod», тематичних FestЯрмарків.
Перший – «Salo-2017» – має відбутися 18 лютого, інформує Svoboda.fm/

З`явиться «родзинка» для туристів
Організатори ставлять перед собою шляхетну мету – створити новий туристичний продукт, який стане унікальною подією, особливою «родзинкою», в житті чернігівців та гостей міста. Цьому сприяє близькість до Києва, зручна транспортна розв`язка, розташування на автомагістралі Чернігів-Гомель, велика площа для ярмаркування.

Ярмарок «Salo-2017» планують організувати видовищним і колоритним, з справжнім втіленням українських національних та місцевих традицій.

Програмою свята передбачені культурні дійства, виступи фольклорних колективів Чернігівщини, просвітницькі заходи, конкурси і розваги для дітей та дорослих . Ініціатори запрошують до участі сільгоспвиробників з усіх куточків Придеснянського краю та сусідніх областей, аби представити сало та різну продукцію з нього на спеціальній виставці-продажу.

На найбільш допитливих чекають майстер-класи від кулінарів і презентація рецептів кулінарних та лікувальних виробів з того, що у світі називають «українським снікерсом». Естетів та знавців народного вбрання планують потішити виставкою-продажем національного гаптованого одягу та взуття.

Волонтери зварять та частуватимуть гостей ярмарку кулішем із салом. Також вгамувати голод та спрагу допоможуть місцеві ресторатори, що готуватимуть шашлики з м`яса та овочів на мангалі, глінтвейн, інші гарячі напої.

Фермерам буде що показати
Звичайно, що центром FestЯрмарку «Salo-2017» буде великий фермерський ярмарок, в якому збираються взяти участь чимало виробників продовольчої продукції.
Окрім сала, на ньому можна буде придбати м`ясо, копченості, молоко, сир та інші органічні продукти від тих, хто доклав до них свої руки. Фермерам буде що показати, продати і мати зиск, адже організатори забезпечать їм максимальне сприяння і пільгові умови для торгівлі.

Як відомо, звичайні фермерські та сільськогосподарські ярмарки проводять на вказаній території щосуботи, починаючи з березня 2015 року. Кожен з них збирає близько 1500 відвідувачів.

Наталія Романова: «Добре, що ця ідея виходить на гарний рівень»
Те, що такі ярмарки потрібні Чернігову та області, розуміє і влада. На думку заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Наталії Романової, ініціативу громадськості та бізнесу створити якісний туристичний продукт слід розвивати і підтримувати.

«Приємно відзначити, що «Агенція «Вектор» та Центр громадських ініціатив багато зусиль доклали до ревіталізації простору довкола колишнього заводу «Жовтневий молот», - зауважила вона. – Зараз воно стало місцем для активного бізнес-середовища. Напрацьовано великий досвід організації ярмарку. Чернігівці звикли до того, що на ньому щосуботи можна купити якісний фермерський продукт».

За словами Наталії Романової, нині є актуальним брендування, новий підхід до такого явища, як міський або регіональний ярмарок.
«У Європі багато таких міст, як Чернігів, мають саме такі тематичні свята, - констатувала вона. – Наприклад, у Франції це ярмарок вина, а в Австрії – овочів чи м’яса. Мені доводилося на них бувати. Як правило, це велике театралізоване дійство, з великою культурною програмою, а не лише одна торгівля. Люди мають можливість відпочити і насолодитися місцевим колоритом».

Чиновниця впевнена, що такий ярмарок не має бути формальним. «Ініціатива має йти від бізнесу і громадськості, але адміністрація регіону і міста підтримує її, – підкреслила Наталія Романова. – Добре, що ця ідея виходить на такий гарний рівень. На мій погляд, тематичні ярмарки можна для початку робити раз на квартал, на місяць , а з набуттям досвіду проведення та наявністю спільнот, що бажають організовувати такі дійства ще частіше. Тут можуть підключитися департамент культури і туризму ОДА, який допоможе залучити творчі колективи з районів».

Станіслав Клопот.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1140 | Теги: сало, фестиваль, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar