реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 3 » У Чернігові міліція затримала студента - серійного викрадача автомобілів
06:54
У Чернігові міліція затримала студента - серійного викрадача автомобілів
У Чернігові міліція затримала студента - серійного викрадача автомобілів Працівники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області викрили студента одного з чернігівських вишів, який підробляв систематичними крадіжками автомобілів, інформує прес-служба УМВС України в Чернігівській області

Як розповів начальник Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Антон Шевцов, до чергової частини відділу надійшло повідомлення від чернігівця про викрадення його автомобіля марки ВАЗ-2101.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу міліції. В ході проведення перевірки працівники карного розшуку встановили, що легковик, не обладнаний ніякими засобами проти угону, був легковажно залишений господарем на ніч біля будинку.

Того ж дня потерпілий знов зателефонував до міліції та повідомив, що він бачив свою машину неподалік одного з шиномонтажів міста та назвав адресу. Прибулі негайно на місце оперативники карного розшуку міської міліції затримали молодика, який сидів за кермом викраденої автівки.

Як в подальшому з’ясувалося в ході перевірки, викрадачем виявився 20-річний студент одного з вишів обласного центру. Уродженець одного з сіл району, він щоразу приїздив до міста на своїй старенькій «копійці». Інколи хлопець залишався на ніч в обласному центрі, їздив нічними вулицями та видивлявся самотні старенькі машини. Коли знаходив підходящу - перевіряв її на наявність сигналізації, після чого підручними засобами відкривав автомобіль, заводив та відганяв машину додому.

У найближчій до свого села лісосмузі молодик розбирав автівку на запчастини та продавав їх знайомим, а непридатне до продажу здавав на металобрухт. Отримані гроші витрачав на ремонт і запчастини для власного автомобіля.

Під час санкціонованого обшуку на подвір’ї підозрюваного працівники міліції виявили залишки викрадених автомобілів «Славута», «ЗАЗ-1102» та «ВАЗ-21063». Хлопець зізнався у скоєному та дав правдиві свідчення.

Антон Шевцов повідомив, що за всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), максимальна санкція якої — позбавлення волі на строк до п’яти років.

Триває досудове розслідування та встановлюється причетність студента до інших злочинів у місті Чернігові та Чернігівському районі.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 846 | Теги: автомобілі, Кримінал, злодій, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar