реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 23 » У Чернігові планують суттєво оновити тролейбусний парк
12:19
У Чернігові планують суттєво оновити тролейбусний парк
У Чернігові планують суттєво оновити тролейбусний парк У Чернігові хочуть закупити 15 тролейбусів. Міська влада сподівається, що гроші на ці потреби, а це близько 60 млн. грн., надійдуть із державного бюджету.
На покупку ще 15 тролейбусів планують запозичити гроші під невеликий відсоток у Європейському банку реконструкції та розвитку. Тож, якщо усе вийде, як задумано, вже на початок наступного року місто матиме 30 новеньких тролейбусів. Перевагу надають львівським тролейбусам. За словами першого заступника міського голови Миколи Миргородського, вони хоч і дорожчі, ніж чернігівські, але більш якісні. Про це він заявив під час прес-конференції, присвяченій презентації сайту контролю якості громадського транспорту, що відбулася 12 серпня в дискусійному клубі «Експертна думка».
Щодо новоствореного сайту, то Микола Миргородський дуже схвально відгукнувся про цю ініціативу ЧОО ВМГО «Молодь ДемАльянсу» та зазначив, що тільки спільними зусиллями влади та громадськості можна навести лад у транспортній системі міста. Тож, за його словами, міська влада всіляко сприятиме роботі цього Інтернет-ресурсу.
На сайті міститься багато цікавої та корисної інформації, зокрема, дані про перевізників, у тому числі про види та моделі транспорту, що вони використовують на маршрутах. Є перелік маршрутів та зупинок, часи роботи транспорту, інтервали руху тощо. Крім того, кожний бажаючий має змогу написати тут свої скарги, відгуки та пропозиції про роботу громадського транспорту та окремих маршрутів. До речі, за тиждень, що минув, вже чимало громадян скористалися своїм правом та надали масу цікавих ідей та пропозицій щодо покращення роботи громадського транспорту міста. Тож надії керівника проекту, представника ДемАльянсу Тетяни Романової, що новостворена онлайн-платформа стане гарною можливістю активізувати чернігівців контролювати роботу міського транспорту, схоже, поступово впроваджуються в життя.

Довідка:
Сайт bus.cn.ua створений за підтримки Чернігівської облдержадміністрації в рамках виконання Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012—2015 роки «Чернігівська громада». Організатор проекту — ЧОО ВМГО «Молодь ДемАльянсу».

Олена БЕРЕЗКІНА, Чернігівські відомості



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 860 | Теги: Чернігів, тролейбуси, транспорт | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar