реклама партнерів:
Головна » 2023 » Лютий » 24 » у Чернігові відбувся захід до Дня спротиву окупації АРК та м. Севастополя
21:56
у Чернігові відбувся захід до Дня спротиву окупації АРК та м. Севастополя
у Чернігові відбувся захід до Дня спротиву окупації АРК та м. Севастополя 26 лютого 2014 року у місті Сімферополі під будинком Верховної Ради Автономної Республіки Крим відбувся організований Меджлісом кримськотатарського народу масовий мітинг на підтримку територіальної цілісності України. До заходу долучилися тисячі небайдужих громадян.

Того дня у мирний спосіб українцям вдалося не допустити позачергового засідання парламенту та перегляду статусу Автономної Республіки Крим у складі України. Відтоді 26 лютого стало символом опору окупації, яка триває вже 9 років. Спротив, що розпочався у 2014-му, триває і досі. У кримському питанні весь цивілізований світ на нашому боці. Ми маємо абсолютну міжнародну підтримку.

Чернігівщина поділяє біль українців, які проживають в тимчасово окупованому Криму, а також тих, хто вимушено покинув свої домівки. На знак солідарності на головній площі Чернігова сьогодні, 24 лютого, урочисто підняті Державний Прапор України та прапор кримськотатарського народу. Патріотичний захід з нагоди Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя зібрав представників органів влади, громадських організацій, національно-культурних товариств, військових. Серед учасників — заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

«Наш народ насправді дуже сильний. У дикого ворога, який намагається пригнічувати нас вже триста років, нічого не вийде. Бо ми незламні. Бо наші воїни, які боронять землю, знають, за що стоять. Як знали і кримські татари та українці, які без зброї виходили на мітинги у лютому. А стоять усі за свою Батьківщину, рідних та близьких. І ми маємо вистояти в цій війні. Іншого шляху немає», — звернулася до зібрання голова громадської організації «Кримська громада» Світлана Кузіна, зазначивши, що дуже рада бути частинкою такої потужної незламної громади, яка прихистила кримських татар у 2014-му.

Зараз український та кримськотатарський народи пліч-о-пліч воюють проти російського агресора, наближаючи перемогу. Втім, за словами представника Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергія Бутка, це військове братерство почалося набагато раніше. Перша офіційна війна проти московського агресора була в 1658-1659 рр. Саме в Чернігівській області, в Крупичполі, що на Ічнянщині, українські війська об’єдналися з кримськотатарськими, розгромивши потім під Конотопом московську армію, що переважала. Так, як і сьогодні наші захисники б’ються з численно більшою ворожою навалою.

Крим нескорений, як нескорена вся Україна! Деокупація Криму неминуча! Жодних сумнівів! Вона може відбутись скоріше, ніж очікують. Адже без розв’язання кримського питання, що важливо для глобальної безпеки, сталого мира не буде. Започаткована ж Президентом Володимиром Зеленським Кримська платформа дає свої плоди, особливо в умовах повномасштабної війни з росією.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації








Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1636 | Теги: с против, Чернігів, крим, російсько-українська війна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar